Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Στις 20 Απριλίου ο διαγωνισμός για το Εμπορευματικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Αποτέλεσμα εικόνας για Στρατοπεδο Γκονου Σιδηροδρομικά ΝέαΣτις 20 Απριλίου ξεκινά επίσημα ο διαγωνισμός για το Εμπορευματικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, στην περιοχή του στρατοπέδου Γκόνου. Αυτό ανακοίνωσε χθες από τη Θεσσαλονίκη ο Υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης.


Πρόκειται ουσιαστικά για την έναρξη της Β`φάσης του έργου καθώς στις 31 Οκτωβρίου είχαμε την εκδήλωση μη δεσμευτικού ενδιαφέροντος από δύο εταιρείες, τις ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Belterra. Φορεάς Υλοποίησης του έργου είναι η ΓΑΙΑΟΣΕ.

Το πρώην Στρατόπεδο Γκόνου, έκτασης 600 στρεμμάτων μπορεί εύκολα, αν αποκατασταθούν οι γραμμές, να επανασυνδεθεί με το σιδηροδρομικό δίκτυο του ΟΣΕ και έτσι να συνδεθεί με τον ΟΛΘ. Έχει έκταση περίπου 670 στρεμμάτων στην οποία εκτιμάται ότι μπορούν να κατασκευαστούν αποθηκευτικοί χώροι 250.000-300.000 τ.μ., για τη δημιουργία των οποίων θα απαιτηθεί επένδυση άνω των 150 εκατ. ευρώ.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η παραχώρηση του ακινήτου για την ανάπτυξη και διαχείριση εμπορευματικού κέντρου για 50 χρόνια.

Πρόκειται για το δεύτερο μεγάλο Εμπορευματικό Κέντρο της χώρας, ύστερα από εκείνο του Θριασίου Πεδίου που οδεύει για υπογραφές το επόμενο διάστημα. Σύμφωνα με τον Υπουργό Υποδομών, θα ακολουθήσουν και άλλα τέτοια κέντρα καθώς προετοιμάζεται της Αλεξανδρούπολης και στη συνέχεια της Καβάλας.

Συντάκτης: Νίκος Καραγιάννης
Πηγή:ypodomes.com