Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

ΕΞΩΔΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΤΡΑΜ.

Αποτέλεσμα εικόνας για τραμ
Εξώδικη διαμαρτυρία του επαγγελματικού σωματείου με την επωνυμία <<Σύλλογος Εργαζομένων «ΤΡΑΜ Α.Ε.», που εδρεύει στην περιοχή του Ελληνικού, στο Τέρμα οδού Αεροπορίας, όπως νομίμως εκπροσωπείται.

ΠΡΟΣ
Tον Υπουργό Υποδομών&Μεταφορών που εδρεύει στην περιοχή του Παπάγου,οδός Αναστάσεως 2&Τσιγάντε

Κοινοποιούμενη προς
1. Τον κο. Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών.
2. ΟΑΣΑ Α.Ε 
3. ΣΤΑ.ΣΥ Α.Ε


Σύμφωνα με τις σχετικές καταστατικές διατάξεις, είμαστε το επιχειρησιακό σωματείο του παλαιού φορέα «ΤΡΑΜ Α.Ε.» της Δημόσιας Επιχείρησης ΣΤΑΣΥ Α.Ε. και, ως εκ του καταστατικού, προκύπτει ότι ο σκοπός του σωματείου μας είναι η προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων και  συμφερόντων του εργαζομένων μελών μας.Νομιμοποιούμαστε ενεργητικά, στα πλαίσια του σωματειακού σκοπού, να απευθύνουμε σε εσάς την παρούσα εξώδικη πρόσκληση- διαμαρτυρία αιτούμενοι την άμεση γνωστοποίηση του αναδόχου υπευθύνου ως προς την τεχνική υποστήριξη και την συντήρηση ,για την υλοποίηση και λειτουργία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου καθώς και του κειμένου της υπογραφείσας σύμβασης.
Είναι άλλωστε γνωστό σε εσάς ότι  το επιβατικό κοινό υφίσταται τεράστια ταλαιπωρία από την διαδικασία έκδοσης και χορήγησης του νέου κομίστρου υπό τη μορφή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου σε τέτοια ένταση και έκταση ώστε να τίθεται ζήτημα για την  δημόσια ασφάλεια. Η εικόνα αυτή έχει ισχυρή αντανάκλαση στους εργαζομένους-μέλη του σωματείου μας, οι οποίοι καθημερινά δέχονται δεκάδες ερωτήματα και παράπονα από το επιβατικό κοινό για την ενημέρωση του επιβατικού κοινού και των λοιπών αρμοδίων φορέων των συμβατικών διατάξεων αναφορικά με την  υλοποίηση και λειτουργία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου ,δοθέντος ότι οι αρμόδιοι φορείς ΟΑΣΑ και Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών βιαστικά και με προχειρότητα κατευθύνθηκαν στην υλοποίηση του έργου αυτού.
Κατόπιν των ανωτέρω, οι διαμορφωθείσες εργασιακές συνθήκες συνθέτουν μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία - ασφάλεια των εργαζομένων και ιδιαίτερα των άμεσα εμπλεκομένων, στην ποιότητα εργασίας αυτών, όπως αυτή περιγράφεται στον Αστικό Κώδικα, και συνεπάγεται την ανάγκη αντιμετώπισης απρόβλεπτων συνθηκών. Ο εργασιακός αντίκτυπος είναι αρνητικός καθώς το  επιβατικό κοινό δεν έχει την απαραίτητη ενημέρωση των σχετικών συμβατικών διατάξεων. Η εργασιακή ειρήνη έχει προδήλως διασαλευθεί καθότι οι εργαζόμενοί μας, χωρίς δική τους υπαιτιότητα, το πλαίσιο υπό το οποίο εφαρμόζουν την διαδικασία χορήγησης του ηλεκτρονικού εισιτηρίου για το συμφέρον πάντα του επιβατικού κοινού.
Δέον όπως, δια της παρούσας εξωδίκου πρόσκλησης – διαμαρτυρίας , διασφαλιστεί ότι θα αποκατασταθεί η διασαλευθείσα εργασιακή ειρήνη, δεδομένου ότι, σε αντίθετη περίπτωση, ο εργοδότης θα μπορεί να προβαίνει σε σύναψη συμβάσεων μείζονος υπηρεσιακού αλλά και κοινωνικού ενδιαφέροντος χωρίς να έχει προβεί σε κανενός είδους προσυμβατική ενημέρωση αλλά , πολλώ δε μάλλον, αρνούμενη την γνωστοποίηση του κειμένου της σύμβασης από το οποίο να προκύπτει ο ανάδοχος του έργου της υλοποίησης και λειτουργίας του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Η τακτική αυτή της καθείς κατατείνει σε κατάλυση θεμελιωδών εργασιακών ελευθεριών, πρωτίστως εκ του ότι οι εργαζόμενοι- μέλη του σωματείου μας καλούνται να αντιμετωπίσουν μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης όπως αυτή ορίζεται στις σχετικές διατάξεις του Αστικού Κώδικα με προφανείς κινδύνους τόσο για την υπηρεσιακή τους κατάσταση όσο και για το επιβατικό κοινό. Βρισκόμαστε δε αντιμέτωποι καθημερινά με δεκάδες πολίτες οι οποίοι αναζητούν σε εμάς απαντήσεις στα πλείστα όσα ερωτήματα αναφορικά με την λειτουργία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου λόγω ότι δεν έχει υπάρξει καμία σοβαρή και τεκμηριωμένη ενημέρωση. Υπ’ αυτήν την έννοια,  για τα μέλη μας, υπάρχει κίνδυνος για την ψυχικής τους υγεία την σωματικής τους ακεραιότητα και την υπηρεσιακή τους κατάσταση
 Είναι αναγκαίο να διασφαλιστεί και εκεί έγκειται το κατεπείγον της παρούσας για τον λόγο ότι το ζήτημα αυτό να αποτελεί ζήτημα γενικότερου κοινωνικού και  εργασιακού ενδιαφέροντος.
  
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
Και με την επιφύλαξη για την άσκηση παντός νομίμου δικαιώματός μας
ΣΑΣ ΚΑΛΟΎΜΕ
Να μας γνωστοποιήσετε άμεσα τον ανάδοχο υπεύθυνο του έργου ως προς την τεχνική υποστήριξη και συντήρηση, για  την υλοποίηση και λειτουργία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου καθώς και το σχετικό κείμενο της υπογραφείσας σύμβασης.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής επιδοτώ νομίμως την παρούσα.όπου αυτή απευθύνεται,προς γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες αντιγράφοντας ολόκληρο το κείμενο στην έκθεση επίδοσης που θα συντάξει.
                                                                              Ελληνικό 8/11/2017
                                                                                         

                    ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΡΑΜ

                                     Σ.Ε.Τ              
                                        
          Ο Πρόεδρος                                       Ο Γ.Γραμματέας


       ΜΑΝΙΑΤΑΚΗΣ ΗΛΙΑΣ                  ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ       ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ