Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Το Α και το Ω γίνονται τα τρένα στα logistics των φρουτολαχανικών.

Ξεχάστε τα αεροπλάνα και τα βαπόρια.
 Τώρα η νέα τάση στα Logistics για νωπά και ευπαθή φρούτα και λαχανικά επιτάσσει την εκµετάλλευση των σιδηροδροµικών γραµµών που ενώνουν την Ευρώπη και τη χρήση νέων τρένων υψηλών ταχυτήτων που υπόσχονται ασφαλή και άµεση µεταφορά από τα παραγωγικά κέντρα σε αποθήκες, κεντρικές αγορές, διαµετακοµιστικά κέντρα και µεγάλα λιµάνια.
Η αρχή έχει ήδη γίνει στην Ισπανία, η οποία ούτως η άλλως κυριαρχεί στις εξαγωγές οπωροκηπευτικών στην ευρωπαϊκή αγορά. Η εταιρεία Easyfresh έχει αναλάβει να µεταφέρει µε τρένο τα φρουτολαχανικά από τη Βαλένθια της Ισπανίας στην Ολλανδία. Ο λόγος για το τρένο Easyfresh Express, που θα ξεκινήσει επίσηµα στις 25 Απρίλιου 2017 από τη Βαλένθια και θα διανύσει µια απόσταση 1.800 χλµ. για να καταλήξει στο λιµάνι Moerdijk, το τέταρτο µεγαλύτερο λιµάνι της Ολλανδίας. Το πολύτιµο φορτίο του Easyfresh Express δεν θα προέρχεται µόνο από τη Βαλένθια αλλά από όλη τη νοτιοανατολική Ιβηρική χερσόνησο και στόχος είναι να φτάσουν τα προϊόντα αυτά σ’ όλη την Ευρώπη.
Η Frigobreda, ένας από τους συνολικά τέσσερις συνεργάτες της Easyfresh, έχει εξοπλίσει τα τρένα αυτά µε κοντέινερ 13.716 µέτρων µε ντίζελ και ηλεκτρικό εξοπλισµό.

Πλήγµα για τους παραδοσιακούς µεταφορείς

«Σπάµε το µονοπώλιο σε µια αγορά που παραδοσιακά ελεγχόταν από τους πλοιοκτήτες, οι οποίοι έχουν επίσης συµφέροντα σε εταιρείες φορτηγών. Οπότε δεν είναι όλοι ευχαριστηµένοι από την είσοδό µας, αλλά πρέπει να κοιτάµε µπροστά. Όµως και οι πλοιοκτήτες βλέπουν ότι ο κόσµος αλλάζει και πιστεύω ότι όλη η αγορά περίµενε µια υπηρεσία σαν κι αυτή που προσφέρουµε. Οπότε ευελπιστούµε ότι θα την αγκαλιάσουν όλοι σταδιακά», σηµειώνει στην ιστοσελίδα Fresh Fruit Portal, ο περιφερειακός διευθυντής της Easyfresh Logistics και εµπορικός διευθυντής της Frigobreda, Rainier Wolsleger.


Συντάκτης: Γιαννακοπούλου Φανή
Πηγή: agronews.gr