Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Εξι νέοι σταθμοί στο δίκτυο Ευρώπης-Κίνας για τη UPS.

Μείωση του κόστους της σιδηροδρομικής υπηρεσίας για μεταφορά προϊόντων

Έξι νέοι σταθμοί προστίθενται στη σιδηροδρομική υπηρεσία της UPS ανάμεσα στην Ευρώπη και την Κίνα, για τις κατηγορίες «full container load» και «Less-than-container load» (FCL και LCL), διευρύνοντας τη δυνατότητα εξυπηρέτησης στη μεγαλύτερη διεθνώς εμπορική γραμμή.
Οι νέοι σταθμοί δίνουν την ευκαιρία στους πελάτες της εταιρείας που θα μεταφέρουν τα προϊόντα τους να μειώσουν το κόστος της εφοδιαστικής τους αλυσίδας και να αποκτήσουν καλύτερο έλεγχο της αναλογίας κόστους/χρόνου αποστολής. 

Όσον αφορά την Κίνα, στους ήδη υπάρχοντες σταθμούς του Τσεντσόου και του Τσενγκτού, προστίθενται οι σταθμοί Τσανγκσά, Τσονγκτσίνγκ, Σουτσόου και Γουχάν. Στην Ευρώπη, αντίστοιχα, προστίθενται δύο σταθμοί, στο Ντούισμπουρκ της Γερμανίας και στη Βαρσοβία της Πολωνίας, στους ήδη υπάρχοντες σταθμούς σε Αμβούργο και Λοτζ.

«Μέσω των σιδηροδρομικών μας υπηρεσιών μεταξύ Κίνας-Ευρώπης οι πελάτες μας έχουν την δυνατότητα να μειώσουν τα κόστη τους έως και 65% σε σύγκριση με τις αεροπορικές αποστολές, καθώς επίσης και να βελτιώσουν το χρόνο αποστολής κατά 40% σε σχέση με τη θαλάσσια εμπορευματική μεταφορά» δήλωσε η κυρία Cindy Miller, πρόεδρος της UPS στο τμήμα Παγκόσμιας Αποστολής Εμπορευμάτων. «Με την προσφορά περισσότερων επιλογών στους πελάτες μας ώστε να ισορροπήσουν το κόστος και την ταχύτητα των αποστολών τους, η UPS δεσμεύεται να συμβάλει στην επιτυχία και ανάπτυξη των επιχειρήσεων σε Κίνα και Ευρώπη» συμπλήρωσε.

Οι τέσσερις νέοι σταθμοί στην Κίνα επιλέχτηκαν βάσει της εγγύτητας σε τοπικά βιομηχανικά, εμπορικά και πολιτιστικά κέντρα στο εσωτερικό της χώρας. Όσον αφορά δε στην Ευρώπη, το Ντούισμπουργκ βρίσκεται στην καρδιά της βιομηχανικής περιοχής του Ρουρ και παρέχει πρόσβαση σε μεταφορές μέσω του ποταμού, του σιδηρόδρομου και του αεροδρομίου. Ο νέος σταθμός της Βαρσοβίας βρίσκεται στην Πολωνία, η οποία είναι μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αναπτυσσόμενη οικονομία, κέντρο ηλεκτρονικού εμπορίου, έρευνας και ανάπτυξης, καθώς και βιομηχανικής παραγωγής.

Η σιδηροδρομική υπηρεσία της UPS μεταξύ Κίνας-Ευρώπης παρέχει πλήρη παροχή υπηρεσιών FCL and LCL και στις δυο κατευθύνσεις, μεταξύ Κίνας και Ευρώπης. Στον τομέα της ασφάλειας, παρέχει κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης κατά τη διάρκεια της αλλαγής των τρένων, τοποθέτηση συναγερμών και προαιρετική επιλογή συστήματος εντοπισμού εμπορευματοκιβωτίων. Επίσης, διαθέτει θερμικές επενδύσεις, καλύμματα παλετών, καθώς και εμπορευματοκιβώτια με πετρελαιοκίνητα ψυγεία (θερμαινόμενα) ως κάποιες από τις διαθέσιμες επιλογές για την προστασία ευαίσθητων φορτίων.

Σχετικά με τον εκτελωνισμό, αυτός περιορίζεται στις χώρες εισαγωγών και εξαγωγών της Κίνας και της Ευρώπης. Τα συστήματα της UPSTM είναι ηλεκτρονικά συνδεδεμένα με τις τελωνειακές αρχές, με αποτέλεσμα να μειώνεται η πιθανότητα λαθών και να επιταχύνεται η διαδικασία του εκτελωνισμού. Επίσης, ο FlexTM Global View επιτρέπει την επίβλεψη της κατάστασης της αποστολής, καθώς και σημαντικών γεγονότων κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τη στιγμή που λαμβάνουν χώρα.

Οι σιδηροδρομικές υπηρεσίες εκπέμπουν 25 φορές λιγότερο CO2 σε σχέση με τη χρήση αεροπλάνων. Επίσης, τα τρένα εκπέμπουν σημαντικά χαμηλότερα ποσοστά οξειδίου του αζώτου, μη-μεθανιούχων υδρογονανθράκων και διοξειδίου του θείου σε σχέση με τη χρήση μεταγωγικών πλοίων. 

Η UPS προσφέρει ένα ολοκληρωμένο δίκτυο υπηρεσιών μέσω αέρα, εδάφους, θάλασσας και σιδηροδρόμων, επιτρέποντας στους πελάτες της να απλοποιήσουν τις εφοδιαστικές τους αλυσίδες, χρησιμοποιώντας λιγότερες μεταφορικές υπηρεσίες και να προσαρμόσουν τις προδιαγραφές των μεταφορών τους, όπως και τις δαπάνες τους, καθώς οι επιχειρήσεις τους εξελίσσονται.

Πηγή: tovima.gr