Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Μήνυμα προς τρομοκράτες στο μετρό του Λονδίνου: Θα συνεχίσουμε να πίνουμε το τσάι μας πρόσχαροι.

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΝ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

Eνα μήνυμα που φερόταν να ήταν αναγραμμένο σε έναν πίνακα ανακοινώσεων σε έναν σταθμό υπόγειου σιδηροδρόμου του Λονδίνου, το οποίο σχολίαζε ειρωνικά την τρομοκρατική επίθεση έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο, διαβάστηκε στο βρετανικό κοινοβούλιο.

Το μήνυμα διαδόθηκε ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λίγο πριν αποκαλυφθεί ότι ήταν αποτέλεσμα ηλεκτρονικής επεξεργασίας.
«Υπενθυμίζουμε ευγενικά όλους τους τρομοκράτες ότι εδώ είναι Λονδίνο και ό,τι και αν κάνετε σε εμάς, εμείς θα πίνουμε τσάι και πρόσχαροι θα συνεχίζουμε. Σας ευχαριστούμε», ανέφερε το μήνυμα, που φαίνεται να αποτύπωνε την αταραξία των Βρετανών, μία μέρα μετά την τρομοκρατική επίθεση που είχε αποτέλεσμα τρεις νεκρούς.
Μια φωτογραφία του μηνύματος σε έναν λευκό πίνακα, στον οποίο εργαζόμενοι στις υπηρεσίες μεταφορών συνήθως γράφουν πληροφορίες για τα δρομολόγια ή μηνύματα για τους επιβάτες, κοινοποιήθηκε από πολλούς χρήστες του Twitter, Λονδρέζους πολίτες και δημοσιογράφους, με πολλούς να σχολιάζουν το ύφος του μηνύματος.

Ο βουλευτής Σάιμον Χόαρ διάβασε το μήνυμα στο κοινοβούλιο και τόνισε ότι εκφράζει «όλη τη χώρα», ενώ έπειτα η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι το χαρακτήρισε «ένα θαυμάσιο φόρο τιμής και πως απέδωσε με έναν απλούστατο τρόπο και περιληπτικά όλα όσα ειπώθηκαν στην βουλή σήμερα».

Αλλά η ημέρα Τετάρτη και η ώρα 14:45 – λίγο μετά την ώρα που η αστυνομία εκλήθη στην περιοχή Ουεστμίνστερ, όπου συνέβη η επίθεση – που αναγραφόταν στην φωτογραφία του μηνύματος, έγειρε υποψίες.

Ενας εκπρόσωπος της υπηρεσίας μεταφορών του Λονδίνου επιβεβαίωσε ότι το μήνυμα δεν είχε αναγραφεί στους πίνακες του μετρό του Λονδίνου, στους οποίους γράφουν χειρόγραφα οι υπάλληλοι του μετρό.
Παρά το γεγονός όμως ότι αποδείχθηκε αποτέλεσμα ηλεκτρονικής επεξεργασίας, πολλοί ήταν εκείνοι που θεώρησαν ότι το περιεχόμενο του μηνύματος τους εξέφραζε.

«Για την αποφυγή κάθε αμφιβολίας αυτό το μήνυμα είναι αποτέλεσμα ηλεκτρονικής επεξεργασίας, εντούτοις αποτυπώνει το αίσθημα εκατομμυρίων ανθρώπων», έγραψε στο Twitter o παρουσιαστής του Sky News Κέι Μπάρλεϊ.




Πηγή: iefimerida.gr