Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ. Παναττική συγκέντρωση την Τρίτη 4 Απρίλη.


Οι συνταξιούχοι διαδηλώνουν ενάντια στα νέα χτυπήματα στις πενιχρές συντάξεις τους, αλλά και ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα που βιώνουν τα παιδιά τους


Σε πανσυνταξιουχική συγκέντρωση καλούν όλους τους συνταξιούχους της Αττικής, την Τρίτη 4 Απρίλη, στις 10 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Δημαρχείο Αθήνας), οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΠΟΣΕ-ΟΑΕΕ και ΠΣ Νομικών.

«Μαζικά, αγωνιστικά δίνουμε τη μάχη ενάντια στη νέα λαίλαπα, την νέα θανατηφόρα συμφωνία με αφαίρεση της "προσωπικής διαφοράς", τη μείωση του αφορολόγητου, τον αυτόματο κόφτη, που φέρνει η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ», αναφέρουν οι Συνταξιουχικές Οργανώσεις στο κάλεσμά τους.

Διεκδικούν την απόδοση στο ακέραιο κύριων και επικουρικών συντάξεων, το ΕΚΑΣ, τα μερίσματα, την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, τις παροχές στη δημόσια Υγεία και ό,τι άλλο τους έχει αφαιρεθεί. Επίσης, διεκδικούν την άμεση έκδοση και καταβολή των συντάξεων που εκκρεμούν. Παράλληλα, στέλνουν μήνυμα αγώνα για την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών και φορομπηχτικών αντιλαϊκών νόμων.
Καμιά ανοχή, καμιά «νομιμοποίηση» σε παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα

Οι Συνταξιουχικές Οργανώσεις αναφέρονται στα νέα μέτρα που προωθούνται, φέρνοντας «νέες θανατηφόρες περικοπές σε ό,τι έχει απομείνει από τις πενιχρές συντάξεις μας», μεταξύ άλλων με την κατάργηση της λεγόμενης «προσωπικής διαφοράς» που φέρνει νέες μειώσεις στις σημερινές συντάξεις έως και 30%, τη μείωση του αφορολόγητου κ.ά.

«Για τα παιδιά μας», προσθέτουν, «ετοιμάζουν εργασιακό μεσαίωνα με αφαίρεση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, παραπέρα απελευθέρωση των ωραρίων εργασίας, την απελευθέρωση των απολύσεων».

Απέναντι στην κατάσταση αυτή, καλούν τους συνταξιούχους να μη δείξουν καμία ανοχή στα αντιλαϊκά μέτρα. «Απορρίπτουμε τη μαύρη προπαγάνδα της κυβέρνησης και την προσπάθειά της να κατευνάσει με ωμά ψέματα τη δικαιολογημένη οργή και αγανάκτησή μας. Την ίδια ευθύνη έχουν και τα άλλα κόμματα που έχουν ψηφίσει τα μνημόνια και δεν πρόκειται να επαναφέρουν κανένα από τα καταργημένα δικαιώματά μας. Δεν θα επιλέξουμε ποιος δήμιος θα μας αποκεφαλίσει. Δεν υποχωρούμε, δεν θα υποταχθούμε, δεν θα αποδεχθούμε και δεν θα νομιμοποιήσουμε ποτέ στη συνείδησή μας ως τετελεσμένο ό,τι μας έχει αφαιρεθεί. Μένουμε σταθερά στο δρόμο του αγώνα», καταλήγουν.

Στην πανσυνταξιουχική συγκέντρωση στις 4 Απρίλη καλεί και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ - Τραπεζών, δηλώνοντας παράλληλα «παρών» στα συλλαλητήρια που οργανώνουν σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ στις 7 Απρίλη.
Σε παραστάσεις διαμαρτυρίας για το Ασφαλιστικό θα προχωρήσει η Ενωση Συνταξιούχων Ταμείου Ασφάλισης Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Εργων (ΕΣΤΑΜΕΔΕ): Τη Δευτέρα 27/3, στις 11.30 π.μ. στα γραφεία του ΕΦΚΑ (Αγ. Κων/νου 8) και την Τρίτη 28/3, στις 11.30 π.μ. στο μέγαρο του ΤΣΜΕΔΕ στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Πηγή: rizospastis.gr