Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Ο Σ.Σ. Πελοποννήσου για τη καταβολή αναδρομικών και των δικαστικών αποφάσεων.

Σε ανακοίνωση του Ο σύνδεσμος Σιδηροδρομικών Πελοποννήσου αναφέρει:

"Με αφορμή για όσα ακούγονται από διάφορους παρατρεχάμενους για καταβολή αναδρομικών, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε υπεύθυνα για το ποιες εκκρεμότητες υπάρχουν και αν υλοποιηθούν θα προκύψουν αναδρομικές οικονομικές καταβολές .

1.       Οι αγωγές που έχουμε καταθέσει μέσω του Εργατολόγου - κ.Παπαδημητρίου, (σχετικά με την επιπλέον μείωση 25%) θα εκδικαστούν: η πρώτη στις 15/2/2017, η δεύτερη στις 28/2/2017 και η τρίτη στις 3/3/2017. Αυτές οι αγωγές αφορούν την τριετία 2013 - 2015. Πιστεύουμε ότι θα δικαιωθούμε πρωτόδικα. Δεν θα είναι όμως τώρα τελεσίδικες αφού οι Διοικήσεις θα ακολουθήσουν το δρόμο για δευτέρου βαθμού Δικαστήρια. Το Σωματείο θα παρακολουθεί τις εξελίξεις από κοντά και θα σας ενημερώνει.
2.       Είναι σε εκκρεμότητα – μετά την εφαρμογή του νέου Ενιαίου Μισθολογίου από 1-1-2016, η υλοποίηση στον ΟΣΕ της ένταξης από τον Ιούλιο του 2016 της Υποχρεωτικής στη Δευτεροβάθμια. Περιμένουμε σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της Διοίκησης του ΟΣΕ (στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και στην ΕΕΣΣΤΥ έχει γίνει), την τακτοποίηση – ένταξη των συναδέλφων στη Δευτεροβάθμια καθώς και την καταβολή αντίστοιχα των αναδρομικών από τον Ιούλιο του 2016. Ο ΟΣΕ έχει δεσμευθεί ότι θα τα καταβάλλει όταν βρει χρήματα.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Και στην πρώτη περίπτωση και στη δεύτερη διεκδικούμεχρήματα που μας ανήκουν.
 Δεν μας τα χαρίζει κανένας – ούτε θα μας κάνουν χάρη.
Είναι χρήματα δικά μας που τα δικαιούμαστε.
Γι΄αυτό σας καλούμε να είσαστε κοντά στο Σωματείο, ώστε να ενημερώνεστε υπεύθυνα και ν’ απομονώσετε όλους αυτούς που σας «χαρίζουν χιλιάρικα» είτε μέσα από αγωγές είτε μέσα από εθελούσια έξοδο ή μετάταξη στο Δημόσιο ή χειρότερα από τον… «καλό ιδιώτη» που θα πάρει την εταιρεία.
Το Σωματείο μας παρακολουθεί καθημερινά όλες τις εξελίξεις, παρεμβαίνοντας για όλα τα θέματα που μας αφορούν, προσπαθώντας να δώσει λύσεις και να σας ενημερώνει υπεύθυνα.
       
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Σ.Σ.ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
          ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΕΧΟΥΡΙΤΗΣ                             ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΛΑΣ