Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Σε λειτουργία η ηλεκτροκίνηση στον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Αθήνας. Δείτε εικόνες.


Σε λειτουργία είναι από σήμερα η ηλεκτροκίνηση στον Κεντρικό Σιδηροδρομικό Σταθμό της Αθήνας, καθώς ο σταθμός από τις 7 το πρωί ηλεκτροδοτείται.
Η αποβάθρα στην οποία εγκαταστάθηκε και λειτουργεί πλέον η ηλεκτροκίνηση είναι μία από τις νέες αποβάθρες, που προς το παρόν δεν είναι προσβάσιμες στο κοινό.


Αυτό σημαίνει πως οι επιβάτες όταν σε μερικές εβδομάδες θα θελήσουν να ταξιδέψουν με ηλεκτροκίνητο τρένο δεν θα χρησιμοποιούν την πρώτη αποβάθρα που βρίσκεται ακριβώς μπροστά στο κτίριο του σταθμού αλλά στην αποβάθρα που βρίσκεται από την άλλη πλευρά η οποία θα είναι προσβάσιμη μέσω της υπόγειας διάβασης θα μπορούν να επιβιβάζονται και να αποβιβάζονται από αυτή.
Το επόμενο διάστημα σύμφωνα με όσα είπε στο ypodomes.com o Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ Θάνος Βούρδας, θα έχει τοποθετηθεί ηλεκτροκίνηση και στις υπόλοιπες αποβάθρες ενώ η ηλεκτροκίνηση θα φτάσει μέχρι το σταθμό του Πειραιά, στο λιμάνι, ακριβώς δίπλα από τον σταθμό του Μετρό, πιθανότατα μέχρι το καλοκαίρι.


Επίσης προγραμματίζεται μέχρι τον Απρίλιο να τοποθετηθεί νέα πεζογέφυρα που θα συνδέει την μία πλευρά του σταθμού με την άλλη, η οποία θα διαθέτει και ανελκυστήρες για να είναι προσβάσιμοι και σε άτομα με κινητικές δυσκολίες. Πρόκειται για πεζογέφυρα που θα αντικαθιστά εκείνη που ξηλώθηκε πριν μερικές εβδομάδες.

To ypodomes.com βρέθηκε σήμερα στον Κεντρικό Σιδηροδρομικό Σταθμό της Αθήνας και έβγαλε αποκλειστικές φωτογραφίες για τους αναγνώστες του. Μπορείτε να δείτε τα καλώδια της ηλεκτροκίνησης που έχουν εγκατασταθεί.
Για την εγκατάσταση και λειτουργία της ηλεκτροκίνησης στον Κέντρικό Σιδηροδρομικό Σταθμό της Αθήνας ο Θάνος Βούρδας έκανε αποκλειστικά στο ypodomes.com είπε τα εξής: "ολοκληρώνουμε ένα έργο που έχει χαρακτηριστεί "γιοφύρι της Άρτας" καθώς για πολλά χρόνια τα έργα είχαν μείνει ημιτελή. Πλέον με την λειτουργία από σήμερα της ηλεκτροκίνησης το έργο παίρνει σάρκα και οστά καθώς ο Κεντρικός Σταθμός της χώρας μας ηλεκτροδοτήθηκε.

Έχουμε στείλει σε ΟΣΕ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ όλα τα απαιτούμενα έγγραφα για να ξεκινήσουν τα δοκιμαστικά δρομολόγια ενώ τις επόμενες μέρες θα γίνουν συσκέψεις για τα νέα ηλεκτροκίνητα πλέον δρομολόγια που θα προσεγγίζουν το σταθμό της Αθήνας, όσο και την κίνηση των επιβατών εντός του σταθμού.
Εμείς έχουμε δύο πράγματα σε εξέλιξη: το ένα είναι να τελειώσει μέχρι το καλοκαίρι η ηλεκτροκίνηση μέχρι τον Πειραιά αλλά και να ξεκινήσει το έργο της Β`φάσης του Κεντρικού Σταθμού της Αθήνας που περιλαμβάνει την διαμόρφωση των οδών πέριξ του σταθμού αλλά και εσωτερικές παρεμβάσεις με σημαντικότερη την υπόγεια σύνδεση του σιδηροδρομικού σταθμού με τον σταθμό του Μετρό. Ταυτόχρονα διεκδικούμε κονδύλια για το έργο υπογειοποίησης των Σεπολίων μεχρι τις 3 Γέφυρες".

Με τα νέα ηλεκτροκίνητα δρομολόγια Προαστιακού και Υπεραστικού αναμένεται να μεταμορφωθούν οι σιδηροδρομικές μεταφορές ενώ για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ αυτό σημαίνει ραγδαία μείωση του κόστους καθώς η ηλεκτροκίνηση είναι κατά πολύ φθηνότερη από την πετρελαιοκίνηση.

Συντάκτης: Νίκος Καραγιάννης
Πηγή: ypodomes.com