Αν και το πρόβλημα της ελλιπούς μελέτης και παρεμβάσεων για την ασφάλεια των παραλιακών οικισμών υφίσταται εδώ και μια εξαετία, ο συναγερμός κτύπησε από τους οικισμούς από πέρυσι λόγω της επέκτασης των εργασιών αλλά και την παράλληλη εξέλιξη του έργου κατασκευής της νέας σιδηροδρομικής γραμμής, η οποία βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη από τη Ροδινή έως και τα Αραχωβίτικα, όπως γράφει σήμερα η "Π".
Η Τοπική Κοινότητα Ψαθοπύργου έχει ήδη κινηθεί εξωδικαστικά προς το ΥΠΟΜΕΔΙ και την εταιρεία «ΑΠΙΟΝ ΚΛΕΟΣ» (Ολυμπία Οδός) επισημαίνοντας ότι ήδη από την έναρξη του έργου καταστράφηκαν τα αντιπλημμυρικά έργα που είχαν γίνει σε δύο χείμαρρους και με νεότερη παρέμβαση, που κοινοποίησε πρόσφατα και στην ΕΡΓΟΣΕ, ζητά άμεση οριοθέτηση των ροών και επέκταση των αποστραγγιστικών έργων μέχρι και τη θάλασσα.
Ηδη από το καλοκαίρι οι κάτοικοι είναι αναστατωμένοι στο σημείο όπου τα έργα του νέου σιδηροδρόμου βρίσκονται σε εξέλιξη σε Ροδινή και Ψαθόπυργο, ενώ η δημοτική αρχή καλεί στην Πάτρα μέσα στα επόμενα 24ωρα τον γγ Υποδομών, Γιώργο Δέδε, προκειμένου να του θέσει το αίτημα.
Πηγή: pelop.gr