Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Μήνας του Οδοντωτού τραίνου ο Μάιος.

Μήνας του Οδοντωτού τραίνου Διακοπτού-Καλαβρύτων ο Μάιος
Πέρασαν κιόλας 120 χρόνια από το πρώτο ταξίδι του Οδοντωτού τραίνου Διακοπτού - Καλαβρύτων στις 10 Μαρτίου 1896, στις ράγες του σιδηροδρόμου που εμπνεύστηκε και κατασκεύασε ο Χαρίλαος Τρικούπης. Μια διαδρομή που ενώνει το Διακοπτό με τα Καλάβρυτα, τη θάλασσα με το βουνό και αναδεικνύει ταυτόχρονα το μοναδικής ομορφιάς Φαράγγι του Βουραϊκού, που είναι ενταγμένο στο δίκτυο γεωπάρκων της UNESCO.

Υπεραιωνόβιος αλλά...και τόσο νέος ο Οδοντωτός Σιδηρόδρομος, έχοντας ταξιδέψει εκατομμύρια επιβατών απ΄όλο τον κόσμο σε μια διαδρομή που αποτελεί σπάνια και αξέχαστη εμπειρία ως μοναδική στον κόσμο, ξεκινά από φέτος έναν νέο κύκλο που στοχεύει στην τοπική ανάπτυξη, στην αύξηση του τουρισμού, στην ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας και των τοπικών εκλεκτών προϊόντων, καθώς και της πολυπρόσωπης πολιτιστικής ταυτότητας της περιοχής.

Αποφασίστηκε έτσι, ο μήνας Μάιος να είναι μήνας Οδοντωτού, με σύνθημα:«Οδοντωτός: Μας ταξιδεύει, μας ενώνει, μας εμπνέει». Το πρόγραμμα εκδηλώσεων σε Διακοπτό και Καλάβρυτα, θα περιλαμβάνει ημερίδες, μουσικές εκδηλώσεις, γαστρονομία και πολλές άλλες εκπλήξεις που βρίσκονται στο τελικό στάδιο σχεδιασμού (θα σας κοινοποιηθούν σύντομα με νέο ΔΤ) και κυρίως πολύ χαμηλές τιμές εισιτηρίων όλο το μήνα για όλα τα σχολεία και τους ενήλικες που θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.

Για το πρόγραμμα αυτό, που θα τύχει πανελλήνιας προβολής, συνεργάζονται ηΔημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.), ο Δήμος Καλαβρύτων, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ο Φορέας Διαχείρισης Χελμού-Βουραϊκού, ο Σύλλογος Ορειβασίας, Χιονοδρομίας, Αναρρίχησης και Προστασίας του Περιβάλλοντος Καλαβρύτων, ο Σύλλογος Φίλων του Οδοντωτού, η Αχαϊα Αναπτυξιακή, το Λύκειο Διακοπτού και πολλοί άλλοι φορείς. Την ευθύνη υλοποίησης του προγράμματος έχει η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.

Η όλη διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού.

Πηγή: tornosnews.gr