Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΤΗΣ RZD «ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ» ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΡΑΓΕΣ.

Συναντήσεις και στοιχεία που δείχνουν τη δυναμική επιστροφή των Ρωσικών Σιδηροδρόμων στο «κάδρο» της διεκδίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Ο αντιπρόεδρος των ρωσικών σιδηροδρόμων, RZD, βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες στην Ελλάδα. Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, έκανε τις επαφές του, κυρίως με κυβερνητικά στελέχη και ανανέωσε το ενδιαφέρον του ρωσικού ομίλου για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Οι Ρώσοι «θα μπουν» τελικά σε αυτή την ιστορία και μάλιστα πολύ δυνατά, σύμφωνα με όλες τις έως τώρα ενδείξεις. Προς επίρρωση όλων των παραπάνω, να σας πούμε εδώ ότι αυτό που μάθαμε είναι πως η RZD, εξασφάλισε ήδη και ιδιωτική – τραπεζική χρηματοδότηση για τη συμμετοχή στο project. Γεγονός το οποίο, αν μη τι άλλο, δείχνει την αποφασιστικότητα τους για την δουλειά αυτά.
Μάλιστα, η αντίληψη που επικρατεί από την πλευρά τους είναι πως «κάτι ... χρωστάτε και σε εμάς τους Ρώσους, για να δώσετε». Και η αλήθεια είναι πως με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, η Αθήνα έχει αποκλείσει από όλο το τρέχον πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων την Μόσχα, γεγονός το οποίο δεν περνά απαρατήρητο από το Κρεμλίνο.
Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Νοέμβριο, η RZD επειδή έβλεπε ότι θα αποκλειόταν από τον διαγωνισμό, είχε βγάλει μια ανακοίνωση με την οποία έλεγε ότι αποσύρεται. Τελικώς, αποδεικνύεται ότι δεν το εννοούσε, αλλά ότι πίεζε. Τέλος, να σημειωθεί ότι πολύ μεγάλο ενδιαφέρον θα πρέπει να είχε και η τελευταία τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν Τσίπρας – Πούτιν την περασμένη εβδομάδα...


Πηγή: voria.gr