Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Παραιτήθηκε ο αναπληρωτής πρόεδρος μετά την επίθεση στα γραφεία του ΟΑΣΑ.

Την παραίτησή του υπέβαλε ο αναπληρωτής πρόεδρος του Ομίλου ΟΑΣΑ Ευάγγελος Ρέντζιος μετά την επίθεση που σημειώθηκε τα ξημερώματα στα γραφεία του Οργανισμού από αγνώστους.

Με επιστολή του, ο απερχόμενος αναπληρωτής πρόεδρος του ΟΑΣΑ αντιδρά στις συνεχόμενες επιθέσεις σε μέσα μεταφοράς, εργαζόμενους (πρόσφατη επίθεση σε ελεγκτές) και κάνει λόγο για «αφάνεια και απαξίωση των αστικών συγκοινωνιών», υποβάλλοντας την παραίτηση του για «λόγους ευθιξίας». Επιπλέον, αφήνει αιχμές κατά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Μεταφορών.
«Η χθεσινή άνανδρη επίθεση στα γραφεία του ΟΑΣΑ με βόμβες μολότοφ στις 3.00 η ώρα τη νύχτα ήρθε να συμπληρώσει την πρόκληση που βιώνει ο όμιλος ΟΑΣΑ τους τελευταίους μήνες. Πριν από μερικούς μήνες πυρπολήθηκε ένα τρόλεϊ (αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ) στην Πατησίων, βανδαλίσθηκαν τουρνικέ σε λεωφορεία στην Καισαριανή, και την προηγούμενη εβδομάδα ελεγκτές εισιτηρίων της ΣΤΑΣΥ δέχθηκαν επίθεση από αγανακτισμένους "αγνώστους" με κουκούλες. Τέλος, οι διελεύσεις των μέσων μας στην Πατησίων έχουν περιορισθεί, και για λόγους ασφαλείας, λεωφορεία και τρόλεϊ ακολουθούν εναλλακτικές διαδρομές, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία χιλιάδων επιβατών καθημερινά. Το ιστορικό και διατηρητέο κτίριο, έδρα του Ομίλου από το 1978, βρίσκεται στην οδό Μετσόβου, σε μικρή απόσταση από την πλατεία Εξαρχείων, αυτή τη στιγμή έχει σπασμένα τζάμια και μια μαυρισμένη πρόσοψη από την πυρκαγιά, που ευτυχώς περιορίσθηκε εγκαίρως» αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Ρέντζιος.

Προσθέτει πως τους τελευταίους μήνες, το προσωπικό του ΟΑΣΑ και του Ομίλου δέχεται πρωτοφανείς επιθέσεις, έχοντας πλέον στοχοποιηθεί από τις "επίκαιρες" παρεμβάσεις της πολιτικής ηγεσίας για αναδρομικές διαγραφές προστίμων (αναδρομικές από το 2010!) και υποτιμητικές αναφορές σε εργαζόμενους ως "κεφαλοκυνηγούς".

«Η μαύρη πλέον πρόσοψη του κτιρίου μας θα αποκατασταθεί, με τους πενιχρούς πόρους που πλέον διαθέτει ο Οργανισμός. Αυτό που δεν μπορεί να αποκατασταθεί είναι η εικόνα των εργαζομένων, αλλά και η εικόνα των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας που βυθίζεται μέρα με την ημέρα στην αφάνεια και στην απαξίωση. Ποιο είναι άραγε το επόμενο βήμα; Να θρηνήσουμε θύματα; Κατόπιν των ανωτέρω, ως δείγμα ευθιξίας, υποβάλλω την παραίτησή μου από αναπληρωτής πρόεδρος του Ομίλου ΟΑΣΑ», καταλήγει ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΟΑΣΑ.

Πηγή: kathimerini.gr