Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Tα "μασάνε" οι Πολωνοί για το χαμένο τραίνο-θησαυρό των Ναζί - Kαλούν τον στρατό για να βοηθήσει.

Πολωνοί αξιωματούχοι τα "μασάνε", όσον αφορά τα σχόλια της προηγούμενης εβδομάδας για την πιθανή ανακάλυψη του περιβόητου τραίνου των Ναζί.

Σύμφωνα με τον τοπικό μύθο, το τραίνο είναι φίσκα με χρυσάφι και άλλα αντικείμενα τεράστιας αξίας. Η Πολωνία, πια, στέλνει τον στρατό της προς διερεύνηση του πιθανού τόπου ανακάλυψης.
Τα νέα ντοκουμέντα για τον πιθανό τόπο ανακάλυψης του τραίνου το οποίο εξαφανίστηκε πριν από 70 χρόνια "δεν έχουν μεγάλη διαφορά από οποιαδήποτε άλλα στοιχεία του παρελθόντος", ανέφερε ο Tomasz Smolarz, αξιωματούχος της Κάτω Σιλεσίας. Τα σχόλιά του έπονται κατά τρεις ημέρες αυτά του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού, Piotr Zuchowski, ο οποίος ανέφερε πως η ανακάλυψη ήταν 99% σίγουρη, βασιζόμενος σε μία εικόνα γεωραντάρ.

Οι τοπικές αρχές έχουν περικλείσει την περιοχή της πιθανής ανακάλυψης, η οποία είναι ένα δάσος κοντά στα σύνορα με την Τσεχία. Ο στρατός αναμένεται να διερευνήσει την περιοχή. Οι τοπικές ιστορίες μιλούν για ένα τεθωρακισμένο ναζιστικό τραίνο το οποίο εξαφανίστηκε στην περιοχή. Το τραίνο είχε φύγει από το Βρότσλαβ τη στιγμή της υποχώρησης των Ναζί λόγω της προέλασης του Κόκκινου Στρατού.

Η πολωνική κυβέρνηση κάλεσε τους επίδοξους κυνηγούς θησαυρών να σταματήσουν να ερευνούν την περιοχή, αφού υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το τραίνο να είναι παγιδευμένο με εκρηκτικά.

Πηγή: newmoney.gr