Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Ερώτηση του ΚΚΕ στην Ευρωβουλή, για το σιδηροδρομικό δυστύχημα με τους 14 μετανάστες στα Σκόπια.

 Τη δολοφονική πολιτική της ΕΕ ενάντια σε μετανάστες και πρόσφυγες καταγγέλλει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, με Ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Σωτήρη Ζαριανόπουλου, προς την ύπατη εκπρόσωπο για την Εξωτερική Πολιτική της ΕΕ και αντιπρόεδρο της Επιτροπής, Φ. Μογκερίνι, με αφορμή το διαμελισμό δεκατεσσάρων προσφύγων από τρένο στη σιδηροδρομική γραμμή Βέλες - Σκοπίων, οι οποίοι είχαν εγκλωβιστεί στα σύνορα Ελλάδας - ΠΓΔΜ χωρίς δυνατότητα διαφυγής.

Στην Ερώτησή του, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε τα εξής:

 «Δεκατέσσερις πρόσφυγες διαμελίστηκαν από τρένο, που πέρασε πάνω από ομάδα συνολικά 100 περίπου μεταναστών, στη σιδηροδρομική γραμμή Βέλες - Σκοπίων. Εκατοντάδες πρόσφυγες από διάφορες χώρες - θύματα της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας των ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, εδώ και πολλούς μήνες εγκλωβίστηκαν στην ουδέτερη συνοριακή γραμμή Ελλάδας - ΠΓΔΜ χωρίς δυνατότητα διαφυγής. Δεν μπορούν να μετακινηθούν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
  Όταν εισέρχονται στην Ελλάδα συλλαμβάνονται, κρατούνται σε άθλιες συνθήκες, απειλούνται με επαναπροώθηση στις χώρες καταγωγής τους - που μαίνονται οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πόλεμοι. Όταν εισέρχονται στη ΠΓΔΜ ξυλοκοπούνται, διώκονται και εξωθούνται να επιστρέψουν στην Ελλάδα.
  Οι δεκατέσσερις νεκροί πρόσφυγες του Βέλες, οι χιλιάδες πνιγμένοι της Μεσογείου αποδεικνύουν ότι είναι δολοφονική η πολιτική της ΕΕ ενάντια σε μετανάστες και πρόσφυγες, η άγρια καταστολή, η Frontex, οι Κανονισμοί Δουβλίνο ΙΙ και ΙΙΙ και τα άλλα κατασταλτικά μέτρα εναντίον των ίδιων των θυμάτων της πολιτικής της.

Ερωτάται η Ύπατη Εκπρόσωπος:

  Πώς τοποθετείται για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα παραπάνω σύνορα και πώς θα απεγκλωβιστούν από εκεί όταν η Ένωση και οι Κανονισμοί του Δουβλίνου δεν τους δίνουν άλλη προοπτική από το μόνιμο εγκλωβισμό τους στη μεθοριακή ζώνη των δύο χωρών;».

Πηγή: 902.gr