Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Αυστραλία: Ο σιδηρόδρομος, η λύση στο κυκλοφοριακό της Βικτώρια.

Εδώ και τώρα, πέντε οδικά έργα  Η κατασκευή του East West Link, της σήραγγας του Melbourne Rail και της σιδηροδρομικής σύνδεσης Μελβούρνης-Αεροδρομίου είναι τρία από τα πέντε έργα που προτείνει η RACV προς την κυβέρνηση της Βικτώριας για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος. 
  Ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός φορέας της Βικτώριας προτείνει την κατασκευή των έργων αυτών με τη διαδικασία του κατ' επειγόντως (fast-track). 
 Tα άλλα δύο έργα είναι η κατασκευή του Μητροπολιτικού Περιφερειακού Αυτοκινητοδρόμου (Metropolitan Ring Road) και της αναβάθμισης της σιδηροδρομικής γραμμής του Dandenong. 
 Σύμφωνα με το RACV, ένας στους πέντε αυτοκινητιστές παραδέχεται ότι θα χρησιμοποιούσε λιγότερο το αυτοκίνητο, αν τα μέσα μαζικής μεταφοράς ήταν καλύτερα. Επίσης, προτείνει να εγκατασταθούν συστήματα διαχείρισης της κυκλοφορίας στους δρόμους, όπως ηλεκτρονικές πινακίδες μέτρησης της ταχύτητας και πληροφοριακές πινακίδες για τους οδηγούς. Η εφαρμογή των συστημάτων αυτών έχει συμβάλει στη μείωση πάνω από 30% των τροχαίων αλλά και της κυκλοφοριακής συμφόρησης κατά 40% στον αυτοκινητόδρομο Monash. Τα συστήματα αυτά εφαρμόζονται μόνο στον αυτοκινητόδρομο West Gate Freeway. 
  Η κυβέρνηση έχει ήδη ακυρώσει την κατασκευή του East West Link ενώ δεν έχει ανακοινώσει τις προθέσεις της για το Μητροπολιτικό. Τα στοιχεία βασίζονται σε έρευνα της ασφαλιστικής εταιρίας και ρωτήθηκαν μέλη της που εκπροσωπούν, σύμφωνα με την ίδια, τρία στα τέσσερα νοικοκυριά της Βικτώριας.

Πηγή: neoskosmos.com