Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Η Οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ Σιδηροδρομικών ζητά ενιαίο – σύγχρονο – δημόσιο σιδηρόδρομο

Σε ανακοίνωση της η Οργάνωση αναφέρει:
"Προς την Κοινοβουλευτική Ομάδα ΣΥΡΙΖΑ
Μέλη της Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ
Συντρόφισες , σύντροφοι 
Τις τελευταίες μέρες διαβάζοντας την επιστολή της Κυβέρνησης (Δευτέρα 23/02/2015), διαπιστώσαμε –όπως και χιλιάδες σιδηροδρομικοί – ότι στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων αφήνεται ανοιχτό το ενδεχόμενο συνέχισης όσων έχουν προκηρυχτεί και τρέχουν οι διαδικασίες πώλησης. 
Όπως γνωρίζετε οι μετοχές των ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ ΕΕΣΣΤΥ έχουν μεταβιβαστεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση στο ΤΑΙΠΕΔ (Πράξη την οποία προσέβαλλαν νομικά οι σιδηροδρομικοί με τον αείμνηστο Δήμο Τσακνιά) και βρίσκεται σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για την ιδιωτικοποίηση τους. 

Στις 8 Απριλίου 2013 , ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην Καρόλου ενώπιον εκατοντάδων σιδηροδρομικών , είχε δηλώσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπεί μπροστά στην μάχη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση ,διερωτώμενος σε ποια Ευρωπαϊκή χώρα έχουν παραχωρηθεί δραστηριότητες και σιδηροδρομικές υποδομές σε ιδιώτες, τονίζοντας ότι το κόστος της σιδηροδρομικής σύνδεσης κάθε γωνίας της χώρας δεν μπορεί να αποτελεί μόνο λογιστική εξίσωση , αφού αποτελεί βασική παράμετρο της κοινωνικής συνοχής.

Στις 14 Σεπτεμβρίου 2013 , στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης συναντώντας συναδέλφους μας στο περίπτερο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ είπε πως ελπίδα του θα ήταν να τους ξανασυναντήσει και να μην έχει πουληθεί ο σιδηρόδρομος.

Τις ίδιες δηλώσεις για τον σιδηρόδρομο έκαναν κατά καιρούς και πολλά άλλα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τόσο σε δημόσιες τοποθετήσεις τους όσο και σε συναντήσεις με τους σιδηροδρομικούς.

Επειδή η ανησυχία που έχει δημιουργηθεί στους χιλιάδες σιδηροδρομικούς από την επίμαχη επιστολή προς το Eurogroup αναφορικά με το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων , είναι μεγάλη σας καλούμε να επιβεβαιώσετε στην πράξη την πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ για Ενιαίο - Δημόσιο – Σύγχρονο Σιδηρόδρομο στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου και να δοθεί άμεσα τέλος στις διαδικασίες ιδιωτικοποιήσεων δημόσιου πλούτου.

ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ