Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Νέο Ρεκόρ επιβατικής κίνησης στον Προαστιακό Σιδηρόδρομο Πάτρας τις ημέρες του καρναβαλιού

Νέο Ρεκόρ επιβατικής κίνησης σημειώθηκε στον Προαστιακό Σιδηρόδρομο κατά το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για το καρναβάλι της Πάτρας. Περισσότεροι από 30.000 Πατρινοί και επισκέπτες όλων των ηλικιών προτίμησαν τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο για να μετακινηθούν από τα προάστια προς το κέντρο της πόλης και αντίστροφα, ενώ και όλη την προηγούμενη εβδομάδα η κίνηση ήταν ιδιαίτερα αυξημένη.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ με έκτακτα δρομολόγια και αύξηση της χωρητικότητας των συρμών του Προαστιακού Σιδηροδρόμου εξυπηρέτησε τους χιλιάδες πολίτες που θέλησαν να παραβρεθούν στη μεγάλη γιορτή του καρναβαλιού.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ευχαριστεί το προσωπικό της που συνέβαλε τα μέγιστα για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

Η δημιουργία του Προαστιακού Σιδηρόδρομου Πάτρας από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ αποτελεί τεράστια επιτυχία, καθώς σήμερα αποτελεί το βασικό μέσο μετακίνησης των κατοίκων. Όσοι τον επιλέγουν μεταφέρονται γρήγορα, οικονομικά και με ασφάλεια στον προορισμό τους, ενώ συμβάλει σημαντικά στη μείωση του κυκλοφοριακού προβλήματος της πόλης καθώς συνδέει τα προάστια με το εμπορικό κέντρο.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ φιλοδοξεί να αποκτήσει ακόμα περισσότερους ικανοποιημένους επιβάτες και να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης στην περιοχή της Αχαΐας, με περισσότερους σταθμούς και επέκταση του Προαστιακού Σιδηρόδρομου.

Ενδεικτικά, η επιβατική κίνηση που παρουσίασε ο Προαστιακός Πάτρας το 2012 ανήλθε στους 1.340.000 επιβάτες, ενώ το 2013 μετακινήθηκαν 1.430.000. Η αυξητική τάση συνεχίστηκε και το 2014 όπου ο αριθμός των επιβατών έφτασε στους 1.600.000. 

Η πρώτη πετυχημένη συνεργασία ΤΡΑΙΝΟΣΕ – Αστικού ΚΤΕΛ 

Ιδιαίτερη επιτυχία έχει σημειώσει η συνεργασία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με τα αστικά Κ.Τ.Ε.Λ Πάτρας, η οποία αποτελεί μοντέλο διαμεταφορών και δίνει τη δυνατότητα στους επιβάτες να μεταβούν στο Πανεπιστήμιο και το Νοσοκομείο Πατρών, με μια μετεπιβίβαση στο σταθμό Καστελόκαμπου, από το τραίνο σε αστικού τύπου λεωφορεία χωρίς καμία επιπλέον χρέωση. Τα δρομολόγια πραγματοποιούνται κάθε μία ώρα από τις 06:46 έως τις 22:46.