Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Γαλλία. «Τιμωρήστε τους» λέει το θύμα ρατσιστικής βίας στο μετρό του Παρισιού. Δείτε το βίντεο!!!

«Τιμωρήστε τους» λέει το θύμα ρατσιστικής βίας στο μετρό του Παρισιού
 Μήνυση καταθέτει ο 33χρονος γαλλο-μαυριτανός Σουλεϊμάν Σ., θύμα ρατσιστικής βίας οπαδών της Τσέλσι στο Παρίσι.
Ζητά την τιμωρία των οπαδών της ποδοσφαιρικής ομάδας, οι οποίοι τον εμπόδισαν να επιβιβαστεί σε συρμό του μετρό στο Παρίσι εξαπολύοντας ρατσιστικές ύβρεις. «Ζω με τον ρατσισμό, δεν εξεπλάγην» λέει σε συνέντευξή του τονίζοντας ότι αυτό που συνέβη δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητο.

 Το βίντεο της ρατσιστικής βίας δημοσιοποιήθηκε από τον Guardian και έχει ξεσηκώσει κατακραυγή.
  «Δεν ήξερα ότι βιντεοσκοπήθηκα. Δεν ήξερα τις διαστάσεις που πήρε η ιστορία. Το ότι μιλάω τώρα μού δίνει θάρρος να πάω στην αστυνομία και να καταθέσω μήνυση» δήλωσε ο Σουλεϊμάν Σ., πατέρας τριών παιδιών, σε αποκλειστική συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Parisien.
 «Αυτοί οι άνθρωποι, οι άγγλοι οπαδοί, πρέπει να βρεθούν, να τιμωρηθούν και να κλειστούν στη φυλακή. Αυτό που συνέβη δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητο» τονίζει.
  Ο Σουλεϊμάν Σ. έχει γεννηθεί στη Γαλλία, διαμένει στο Βαλ ντ' Ουάζ και εργάζεται κοντά στον σταθμό του μετρό Ρισελιέ Ντρουό, όπου σημειώθηκε το περιστατικό.
 «Θέλησα να μπω στο βαγόνι, αλλά μία ομάδα άγγλων οπαδών μου έκλεινε τον δρόμο και με έσπρωχνε. Μού έλεγαν πράγματα στα αγγλικά, αλλά δεν καταλάβαινα τα λόγια τους. Κατάλαβα μόνο ότι επρόκειτο για οπαδούς της Τσέλσι. Κατάλαβα ότι μού επιτέθηκαν εξαιτίας του χρώματος του δέρματός μου. Ξέρετε, ζω με τον ρατσισμό, δεν εξεπλάγην γι' αυτό που μου συνέβαινε, αν και ήταν η πρώτη φορά στο μετρό» αναφέρει.
  Η γενική εισαγγελία του Παρισιού διέταξε έρευνα για να βρεθούν οι οπαδοί της Τσέλσι, οι οποίοι πριν από τον αγώνα της βρετανικής ποδοσφαιρικής ομάδας με την Παρί Σεν Ζερμέν στο Παρίσι εμπόδισαν τον Σουλεϊμάν Σ. να μπει στο βαγόνι του μετρό φωνάζοντας: 'Είμαστε ρατσιστές, είμαστε ρατσιστές και έτσι μάς αρέσει»..
  Το περιστατικό διήρκεσε «έξι ή επτά λεπτά», κατά τη διάρκεια του οποίου κανείς από τους ανθρώπους που βρίσκονταν στην αποβάθρα δεν βοήθησε τον Σουλεϊμάν -«αλλά και τι να έκαναν;» λέει ο ίδιος. Στη συνέχεια πήρε τον επόμενο συρμό και επέστρεψε στο σπίτι του.
 «Επέστρεψα στο σπίτι μου χωρίς να πω σε κανέναν για την ιστορία, ούτε στη γυναίκα μου, ούτε στα παιδιά μου. Τι να πω στα παιδιά μου; Ότι έσπρωξαν τον μπαμπά στο μετρό επειδή είναι μαύρος; Δεν χρησιμεύει σε τίποτε» ανέφερε..
  Τα γεγονότα, που αποκαλύφθηκαν με το βίντεο που τράβηξε επιβάτης του μετρό που αναρτήθηκε στον δικτυακό τόπο της εφημερίδας The Guardian, προκάλεσαν κατακραυγή στη Βρετανία και στους κύκλους του βρετανικού ποδοσφαίρου.
  Η έρευνα που διατάχθηκε από την εισαγγελία του Παρισιού αφορά «σκόπιμη βία εξαιτίας της φυλής σε μέσο μαζικής μεταφοράς».

Πηγή: in.gr, Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό