Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Ταξίδι με τρένο πολυτελείας από Βουδαπέστη στην Τεχεράνη

Οι λάτρεις των σιδηροδρομικών ταξιδιών θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μια γεύση από σύγχρονο «Orient Express”  ταξιδεύοντας με τρένο πολυτελείας από την Βουδαπέστη στην Τεχεράνη  ανέφερε ο διευθυντής πωλήσεων της "Nostalgia"  κ.  Marcella Beke, θυγατρική εταιρία των Ουγγρικών σιδηροδρόμων.

 Οι τιμές των εισιτηρίων θα κυμαίνονται από 10.000 έως 23.000 ευρώ ανά άτομο με παροχή υπηρεσιών «πέντε αστέρων» με δωρεάν αλκοολούχα ποτά μέχρι τα σύνορα του Ιράν.
 Το πρώτο τρένο με την ονομασία «Golden Eagle-Δούναβη Express" θα αποτελείται από 13 βαγόνια κατασκευής του 1950 με ξύλινη επένδυση και το πρώτο του ταξίδι θα ξεκινήσει στις 15 Οκτωβρίου 2014.
Το ταξίδι θα διαρκέσει δυο εβδομάδες και θα διασχίσει την Ουγγαρία, την Ρουμάνια, την Βουλγαρία, την Τουρκία και οι επιβάτες πριν φτάσουν στην Τεχεράνη θα περάσουν από τις αρχαίες πόλις  Σιράζ και Persepolis.
Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη δήλωσε ο υπεύθυνος της εταιρίας και ήδη όπως είπε οι θέσεις έχουν καλυφτεί από τουρίστες κυρίως από Βρετανούς και Αυστραλούς. Αλλά όπως είπε χαρακτηριστικά  κ. Beke οι  φίλοι μας να μην πανικοβάλλονται γιατί έχουμε προγραμματίσει  άλλα πέντε ταξίδια μέσα στο 2015.

Επιμέλεια Χρήστος Γιαννακίδης