Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Πάτρα:Τα τρένα διασχίζουν θάμνους και σκουπίδια ...

«Το σύγχρονο τρένο πλησιάζει στην Πάτρα» σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών και τον ΟΣΕ. Αλλά μέχρι να έλθει, χρειάζεται να καθαρίζονται οι σιδηροδρομικές γραμμές από τα σκουπίδια και να γίνεται κοπή θάμνων ή κλαδιών στα οποία ακουμπούν τα βαγόνια στο πέρασμά τους, γράφει σήμερα η Πελοπόννησος
Σε ορισμένα σημεία της γραμμής που διέρχεται μέσα από την Πάτρα, και συγκεκριμένα στο ύψος της οδού Πατρέως, τα κλαδιά των δέντρων έχουν πάρει το σχήμα των αμαξοστοιχιών που διέρχονται. Το θέαμα είναι εντυπωσιακό για όσους έχουν καλλιτεχνική φλέβα. Συνάμα όμως είναι και θλιβερό, γιατί αποδεικνύει τον χαμηλό δείκτη ενδιαφέροντος για την κατάσταση της σιδηροδρομικής γραμμής.

Δεν είναι η μοναδική εικόνα του σιδηροδρομικού δικτύου εντός του αστικού ιστού που προκαλεί θλίψη επειδή έχει απαξιωθεί.

ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΝΔΡΕΑ

Τα ξερά χόρτα δεξιά κι αριστερά στις γραμμές έχουν φουντώσει. Ειδικά στο σημείο που το τρένο φτάνει απέναντι από τον Ι. Ν. του Αγίου Ανδρέα, ίσως το σημαντικότερο αξιοθέατο της Πάτρας στις μέρες μας όσον αφορά στην προσέλκυση ξένων τουριστών, το σιδηροδρομικό δίκτυο είναι κυριολεκτικά «πνιγμένο» στα ξερά χόρτα.

Αυτό που αντικρίζει ο περαστικός, ο επισκέπτης κ.ο.κ. δεν δικαιολογείται. Το δίκτυο δεν είναι παρατημένο, τουλάχιστον στο τμήμα που διέρχεται μέσα στην Πάτρα (μέχρι και το μηχανοστάσιο του Αγίου Ανδρέα). Στις ράγες του κινείται ο Προαστιακός, το πιο επιτυχημένο «πείραμα» μαζικής μετακίνησης στην πόλη τις τελευταίες δεκαετίες.

ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ

Σε άλλες εποχές και συνθήκες, και με βάση την επιτυχία του Προαστιακού, το δίκτυο θα έπρεπε να είναι στην εντέλεια. Οχι μόνο για λόγους ασφαλείας και αισθητικούς, αλλά και από σεβασμό στους χιλιάδες καθημερινούς χρήστες του.

Bestnews.gr