Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Σε νέα τροχιά με "μπέσα" στον ΕΟΠΥΥ

«Σε αντίθεση με το παρελθόν και τις προηγούμενες Διοικήσεις του ΕΟΠΥΥ, η σημερινή Διοίκηση του κ. Κοντού, έχει κάνει σημαντικά βήματα σε πολλούς τομείς και εξετάζει με μεθοδικότητα όλα τα προβλήματα που έχουν σωρευτεί στον Οργανισμό.
Ιδιαίτερα στα θέματα που αφορούν τις οφειλές προς τους Παρόχους και τους Ασφαλισμένους, το έργο είναι πολύ ουσιαστικό και σε αυτό έχει συμβάλει η τοποθετημένη από τον κ. Κοντό, Υπεύθυνη Ληξιπρόθεσμων Οφειλών (υπάρχουν οφειλές 2 - 3 ετών). Από τον Σεπτέμβριο 2013 που τοποθετήθηκε στην θέση αυτή η εν λόγω Υπεύθυνη και με ελάχιστο προσωπικό, που και αυτό δίνει μάχη στη λύση του προβλήματος, έχει συγκεντρώσει όλες τις οφειλές, με πλήρη μηχανογράφηση και εβδομαδιαία παρακολούθηση και ήδη υπάρχουν θεαματικά αποτελέσματα.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών που αντιπροσωπεύει 10.000 οικογένειες ασφαλισμένων, βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ, συγχαίρει την Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ για την επιλογή ικανών συντονιστών όπως η περίπτωση της Υπεύθυνης Ληξιπρόθεσμων Οφειλών.
Επειδή όμως υπάρχει σοβαρή έλλειψη προσωπικού, ζητάμε την ενίσχυση της Ομάδας αυτή με 2 - 3 υπαλλήλους, προκειμένου όπως μας διαβεβαίωσαν, να ολοκληρωθεί το έργο τους εντός 3 - 4 μηνών.
Οι Σιδηροδρομικοί και κυρίως οι Συνταξιούχοι που έχουν υποστεί τεράστιες μειώσεις, ξέρουν να αναγνωρίζουν αυτούς που προσπαθούν με σοβαρότητα ειλικρίνεια να σταματήσουν τις επιπτώσεις της οικονομικής αφαίμαξης.
Ο σημερινός ΕΟΠΥΥ βρίσκεται στον σωστό δρόμο. Θα πρέπει να τον ενισχύσουμε και όχι να τον διαλύσουμε όπως ακούγεται τελευταία.
Η Ομοσπονδία μας, που εκπροσωπεί 10.000 Συνταξιούχους και η ΑΓΣΣΕ με συνεχείς παρεμβάσεις, Δελτία Τύπου και επισκέψεις στους αρμόδιους, αγωνιζόμαστε για την βελτίωση των Υπηρεσιών Παροχών Υγείας.
ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ»

Ομοσπονδία Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών