Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

ΥΠΟΙΚ: Η χορήγηση επιδόματος 150 ευρώ μηνιαίως δεν αφορά όλο το δημόσιο

Το στέλεχος του ΥΠΟΙΚ, σημειώνει ότι το μέτρο δεν συνιστά επαναφορά του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, αλλά αποφασίστηκε προκειμένου να αποκατασταθούν αδικίες από προηγούμενα έτη.

Διευκρινίσεις για την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα που προβλέπει τη χορήγηση επιδόματος βαρέων και ανθυγιεινών έως 150 ευρώ μηνιαίως ανά υπάλληλο στο δημόσιο έδωσε στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, μετά από σχετικά δημοσιεύματα. 
Το στέλεχος του ΥΠΟΙΚ, σημειώνει ότι το μέτρο δεν συνιστά επαναφορά του συγκεκριμένου επιδόματος, αλλά αποφασίστηκε προκειμένου να αποκατασταθούν αδικίες από προηγούμενα έτη. 
Σύμφωνα πάντα με το ίδιο στέλεχος. το επίδομα θα λάβουν υδραυλικοί και ηλεκτρολόγοι και άλλοι εργατοτεχνίτες που εξαρχής το δικαιούνταν, και όχι υπάλληλοι της Βουλής και της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ή κληρικοί.
Επισήμανε ότι κανένα ποσό δεν θα δοθεί χωρίς να προηγηθεί αξιολόγηση, καθώς η επίμαχη απόφαση του αναπληρωτή υπουργού προβλέπει ότι οι ενδιαφερόμενοι φορείς πρέπει να υποβάλλουν στο εποπτεύον υπουργείο τα αιτήματά τους και θα πρέπει να ακολουθήσει η έκδοση Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών, αλλά και του κατά περίπτωση αρμόδιου υπουργού για τη χορήγηση του ποσού.
Σημειώνεται ότι η κατάργηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας συνιστά μνημονιακή υποχρέωση. 

Πηγή: skai.gr