Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Στην Θεσσαλονίκη ο νέος Πρόεδρος και διευθύνον Σύμβουλος της ΓΑΙΑΟΣΕ Σχίζας Αθανάσιος

Αλλεπάλληλες  συσκέψεις με παράγοντες της Θεσσαλονίκης για αξιοποίηση εκτάσεων του ΟΣΕ

Λίγες μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ο Πρόεδρος και Διευθ..Σύμβουλος της ΓΑΙΑΟΣΕ κ.  Σχίζας Αθανάσιος  πραγματοποίησε την Παρασκευή  την πρώτη επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη όπου ενημερώθηκε και επισκέφθηκε χώρους που είναι στην ευθύνη αρμοδιότητας και  διαχείρισης της ΓΑΙΑΟΣΕ. Μεταξύ των χώρων που επισκέφτηκε ήταν   ο Νέος Επιβατικός Σταθμός, το Κτίριο του ΟΣΕ στην Αριστοτέλους  το  κτίριο  της οδού Αλεξάνδρου  Σβώλου, το   Εργοστάσιο  Οχημάτων του ΟΣΕ στην Μενεμένη και το    γήπεδο Θερμαϊκού.

Στη συνέχεια συνοδευόμενος από συνεργάτες του Μηχανικούς της ΓΑΙΑΟΣΕ συναντήθηκε με την Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, με τον Δήμαρχο ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΥΤΑΡΗ, τον Πρόεδρο του Δημοτ. Συμβουλίου ΠΑΝ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ και τον Αντιδήμαρχο Αστικού Σχεδιασμού και Περιβάλλοντος ΑΝΔΡΕΑ ΚΟΥΡΑΚΗ, όπου συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος όπως,   ο καθορισμός των χρήσεων γής των εκτάσεων του ΟΣΕ εν όψει της σύνταξης του νέου Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου  (ΓΠΣ)   από τον Δ.Θ.,  το θέμα της αναβάθμισης της λειτουργίας του Κ.Ε.Π. του Σιδ. Σταθμού,   το θέμα του εξωραϊσμού των όψεων του κτιρίου της Αριστοτέλους,   η αξιοποίηση εκτάσεων του ΟΣΕ στην περιοχή Σφαγείων . Για όλα τα θέματα αναζητήθηκαν λύσεις προς όφελος τόσο του Οργανισμού όσο και των Δημοτών.
Επίσης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τον Αντιδήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης κ. ΚΟΥΣΕΝΙΔΗ ΑΛ. και  Μηχανικούς του Δήμου για θέματα αξιοποίησης εκτάσεων του ΟΣΕ που βρίσκονται στα όρια του Δήμου.