Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Τουρκία. Πρόταση για σιδηροδρομική σύνδεση Πεκίνου και Λονδίνου



Ο διευθυντής της τουρκικής επιχείρησης σιδηροδρόμων δήλωσε ότι η Τουρκία ετοιμάζεται να προσφέρει μια εναλλακτική σιδηροδρομική διαδρομή μεταξύ Μέσης Ανατολής, Κεντρικής Ασίας  και Άπω Ανατολής με την Ευρώπη μέσω της Κωνσταντινούπολης.
«Ο διάδρομος που ονομάζεται Marmaray θα δείτε να συνδέει τις μεγάλες πόλεις Πεκίνο και Λονδίνο» δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος .
Ο Σουλεϊμάν Καραμάν, ο διευθυντής των τουρκικών κρατικών σιδηροδρόμων (TCDD), δήλωσε την Πέμπτη στην Κωνσταντινούπολη ότι η Τουρκία ετοιμάζεται όχι μόνο να φέρει επανάσταση εθνικό σύστημα μεταφοράς της, αλλά και να προσφέρει μια εναλλακτική διαδρομή για τη Μέση Ανατολή, την Κεντρική Ασία και την Άπω Ανατολή.
Karaman δήλωσε ακόμη ότι  Εσκισεχίρ-İstanbul γραμμής υψηλής ταχύτητας τρένο που ενσωματώνει τη γραμμή Marmaray θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2013, Αξιολογώντας τις εξελίξεις στην τουρκική τομέα των σιδηροδρόμων, Karaman δήλωσε ότι η Τουρκία έχει επενδύσει συνολικά 26 δισ. δολάρια σε έργα υποδομής των σιδηροδρόμων κατά την τελευταία δεκαετία. Karaman είπε ότι αναμένεται το έργο Marmaray να ολοκληρωθεί μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2013.