Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

ΔΑΚΕ Ι.Τ. «Μεγάλη εκλογική επιτυχία της ΔΑΚΕ/ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Σημαντική νίκη για όλους τους εργαζόμενους της ΔΕΗ»


Η ΔΑΚΕ Ι.Τ. απευθύνει τα πιο θερμά συγχαρητήρια στο Γεν. Γραμματέα και σε όλα τα στελέχη της ΔΑΚΕ/ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ για τη σπουδαία επιτυχία και επικράτηση της παράταξής μας στις εκλογές ανάδειξης εκπροσώπων των εργαζομένων στα Διοικητικά Συμβούλια τριών Εταιρειών (Μητρική ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΗΕ).


Η μεγάλη αυτή σε εύρος νίκη αποτελεί δικαίωση της σκληρής δουλειάς και του αξιόπιστου συνδικαλιστικού λόγου της ΔΑΚΕ/ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ πιστοποιώντας την ανοδική πορεία της ΔΑΚΕ σε κάθε εργασιακό χώρο.

Σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία για τη ΔΕΗ, το κοινωνικό της ρόλο και χαρακτήρα, η εκπροσώπηση των εργαζομένων στα Δ.Σ. αποκτά ιδιαίτερη σημασία και ειδικό βάρος.

Το αποτέλεσμα των εκλογών αυξάνει τις ευθύνες της παράταξής μας απέναντι στους εργαζόμενους της ΔΕΗ, αλλά και σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Σοβαρούς προβληματισμούς δημιουργεί η αποχή που σημειώθηκε κατά την εκλογική διαδικασία εντείνοντας την ανάγκη για αποκατάσταση και ενίσχυση της σχέσης εμπιστοσύνης των Συνδικάτων με τον κόσμο της μισθωτής εργασίας, κάτι που από πολύ νωρίς η ΔΑΚΕ έχει επισημάνει, μέσα από ρεαλιστικές, μαχητικές και εποικοδομητικές παρεμβάσεις.

Η ελεύθερη σκέψη και η ελεύθερη δράση θα εκπροσωπηθούν με το βέλτιστο δυνατό τρόπο στα κέντρα λήψης αποφάσεων των Εταιρειών της ΔΕΗ.

Οι νέοι εκπρόσωποι στα Δ.Σ. οφείλουν να είναι και θα είναι η ισχυρή “φωνή” των εργαζομένων προς τη Διοίκηση, και όχι η “φωνή” της Διοίκησης στους εργαζόμενους. Οι αξιόλογοι συνάδελφοι της ΔΑΚΕ/ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ γνωρίζουν καλά τις υποχρεώσεις τους, τις οποίες και θα υπηρετήσουν με αγωνιστικότητα, εντιμότητα και υψηλό αίσθημα ευθύνης.
  

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ Ι.Τ.