Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Επανεξέταση στις τιμές εισιτηρίων για τις συγκοινωνίες μέχρι τον Ιούνιο


Σχετικό έγγραφο διαβίβασε ο αρμόδιος υπουργός Κ. Χατζηδάκης στη Βουλή

 «Εντός του πρώτου εξαμήνου του 2013 θα επανεξετασθούν στοιχεία της ισχύουσας τιμολογιακής πολιτικής στο αστικό δίκτυο» όπως αναφέρει ο υπουργός ΜεταφορώνΚωστής Χατζηδάκης, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή.


Οπως διευκρινίζει ο υπουργός, «η επανεξέταση θα γίνει λαμβάνοντας υπόψη, αφενός τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας και αφετέρου την ανάγκη οι συγκοινωνιακοί φορείς να λειτουργούν πλέον υπό τον όρο της βιωσιμότητας, η οποία αποτελεί τη μόνη αναγκαία και ικανή συνθήκη για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προς τους πολίτες».

Το έγγραφο διαβιβάστηκε μετά από αναφορά του βουλευτή της ΝΔ Χρίστου Δήμα για τα προβλήματα στις μετακινήσεις της γραμμής του προαστιακού Κιάτο-Αεροδρόμιο-Πειραιάς.

Μαζί με τη δική του απάντηση ο κ. Χατζηδάκης διαβίβασε στη Βουλή και έγγραφο της ΕΡΓΟΣΕ, στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι σήμερα ο σταθμός Ανω Λιοσίων λειτουργεί εξυπηρετώντας επιβάτες μόνο για τη γραμμή Αεροδρομίου - Κιάτου. 

Η γραμμή Πειραιάς-Ανω Λιόσια λόγω πολλαπλών κλοπών και βανδαλισμών των κυκλωμάτων σηματοδότησης έχει τεθεί επί του παρόντος εκτός λειτουργίας, αλλά η ΕΡΓΟΣΕ δια του αναδόχου της προβαίνει στην αποκατάσταση των εν λόγω βλαβών, ώστε να καταστεί δυνατή η απόδοση της γραμμής Πειραιάς - Ανω Λιόσια σε κυκλοφορία από τον ΟΣΕ με σηματοδότηση.

«ΤΟ ΒΗΜΑ»