Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Τα σενάρια καλά κρατούν

Με ανακυκλωμένα σενάρια συνεχίζουν και σήμερα,  έντυπος και ο ηλεκτρονικός τύπος να αναφέρονται στα μέτρα που επίκεινται να ανακοινωθούν από την κυβέρνηση.
 Χαρακτηριστικό παράδειγμα η εφημερίδα «Καθημερινή» με τίτλο
«Το σχέδιο μείωσης των μισθών» γράφει : «

Έως 35% περικοπές στις ΔΕΚΟ, κατάργηση και δώρων στο Δημόσιο, «ψαλίδι» στις συντάξεις.
Έτοιμο είναι το νέο πακέτο μέτρων ύψους 11,6 δισ. ευρώ, που, υπό τις παρούσες συνθήκες, αποτελεί τη μοναδική οδό για να επιτύχει η Ελλάδα την παράταση της δημοσιονομικής προσαρμογής της. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» , μεταξύ άλλων, προβλέπει νέες περικοπές μισθών, οι οποίες είναι εξαιρετικά πιθανό να «αγγίξουν» και πάλι τους μισθούς στον στενό δημόσιο τομέα, ενώ δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η νέα μείωση κατά 30% - 35% των αποδοχών των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ.
Στα μέτρα περιλαμβάνεται και μια «ήπια μείωση» αποδοχών όλων των υπαλλήλων του Δημοσίου, και εκείνων του ειδικού μισθολογίου, που μεταφράζεται σε περικοπή ή και κατάργηση των επιδομάτων Χριστουγέννων, Πάσχα και καλοκαιρινής αδείας για όσους τα εισπράττουν ακόμα, ενώ, όπως προαναφέρθηκε, δεν αποκλείεται να υπάρξει και κάποια νέα παρέμβαση στον βασικό μισθό. Επίσης, προβλέπονται μειώσεις σε συντάξεις και επιδόματα, της τάξης των 4 δισ. ευρώ, και μείωση του αριθμού των υπαλλήλων στο Δημόσιο. Ακόμα, θα τεθούν σε εργασιακή εφεδρεία 34.000 υπάλληλοι, στο πλαίσιο του υφιστάμενου καθεστώτος που διέπει τον θεσμό.