Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Ανακοίνωση της Σ.Ε.Κ

Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούν ευρέως φήμες ότι στον ΟΣΕ – ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχουν καταρτιστεί λίστες με σιδηροδρομικούς υπό εφεδρεία.
Οι λίστες αυτές εάν είναι πραγματικές, θα πρέπει ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να απαντήσουν στους σιδηροδρομικούς, με ποιο τρόπο βρέθηκαν στα χέρια διάφορων «ημετέρων».
Εάν οι λίστες δεν προέρχονται από τα γραφεία των Προέδρων και Διευθ. Συμβούλων, τότε βρισκόμαστε μπροστά σε ένα ακόμη έγκλημα σε βάρος των σιδηροδρομικών, από τους ίδιους ανθρώπους που τόσα χρόνια καλλιεργούν την ανασφάλεια και το φόβο, προκειμένου οι κυβερνήσεις τους να περνούν ανενόχλητα τα σχέδια τους.
Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που τόσα χρόνια, γαντζωμένοι από τις καρέκλες και τα μικροπροσωπικά μικροσυμφέροντα τους, ξεπούλησαν κάθε συνδικαλιστικό, μισθολογικό και εργασιακό δικαίωμα.
Εξ όσων γνωρίζουμε, μέχρι σήμερα δεν έχει σταλεί από το Υπουργείο Υποδομών, εγκύκλιος που να καθορίζει τις ιδιαίτερες λεπτομέρειες εφαρμογής της εφεδρείας στον ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Το μόνο επίσημο έγγραφο που υπάρχει (εκτός του ν. 4024/27.10.2011) είναι η γενική εγκύκλιος του Υπ. Διοικ. Μεταρρύθμισης όπως αναρτήθηκε και στο διαδίκτυο με τον αρ. ΑΔΑ: 457ΒΧ-Ν1Κ.
Η ΠΟΣ και τα Σωματεία, εάν υπάρχουν ακόμη, πρέπει να παρέμβουν άμεσα ώστε να σταματήσουν τα παιχνιδάκια σε βάρος των σιδηροδρομικών.
Καλούμε όλους τους σιδηροδρομικούς, μέσα από πρωτοβουλίες και επιτροπές αγώνα να οργανώσουν την άμυνα τους ώστε να μη βρεθούμε για μια ακόμη φορά προ τετελεσμένων γεγονότων.
ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΌ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΤΗΣ ΣΕΚ