Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Προχωράει η ανάπτυξη του λιμανιού προς Αλμυρό και διασύνδεση με ΒΙ.ΠΕ.

Τις επόμενες ημέρες, συζήτηση με τον Γ.Γ. του Υπ. Μεταφορών, για τις σχετικές προτάσεις που έκαναν ο ΟΣΕ, η ΤΡΕΝΟΣΕ και ο ΟΛΒ 

Θέμα λίγου χρόνου φαίνεται ότι είναι η υπογραφή της σύμβασης για το θέμα της περαιτέρω ανάπτυξης του λιμανιού του Βόλου και της μεγέθυνσής του προς τη μεριά του Τσιγκελίου Αλμυρού και ως προς το ζήτημα της διασύνδεσης με τη Βιομηχανική Περιοχή με τρένο, ώστε η πρόταση να ενταχθεί στο πακέτο Γιουνκέρ και να ξεκινήσει η εκτέλεσή του άμεσα.
Όπως ανέφερε μιλώντας χθες στο «Ράδιο Ένα 102,5» ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Θρασύβουλος Σταυριδόπουλος, τον Νοέμβριο 2017, είχε γίνει στη Λάρισα το περιφερειακό συνέδριο, στο οποίο, μεταξύ των άλλων είχε αποφασιστεί, ότι επειδή το λιμάνι αποτελεί στην ουσία τη βάση στήριξης εισαγωγών – εξαγωγών της Θεσσαλίας και κυρίως των Βιομηχανικών Περιοχών πρέπει να υποστηριχθεί.
Είχε προταθεί να ξεκινήσει μια προγραμματική σύμβαση μεταξύ της ΤΡΕΝΟΣΕ, του λιμανιού και του υπουργείου Μεταφορών, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο για το μελετητικό κομμάτι, για το θέμα της περαιτέρω ανάπτυξης του λιμανιού και της μεγέθυνσής του προς τη μεριά του Τσιγκελίου Αλμυρού και ως προς το ζήτημα της διασύνδεσης με τη Βιομηχανική Περιοχή με τρένο. Το λιμάνι του Βόλου όταν φτιάχτηκε, σχεδιάστηκε ακριβώς στη λογική της ανάπτυξής του μέσω σιδηροδρόμου, τόνισε. Ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου υπέβαλε τις απόψεις και προτάσεις του, συζήτησε με το υπουργείο και αυτή ήταν μια υπόθεση που ξεκίνησε από την αρχή του 2016, όταν η κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη ήταν υφυπουργός, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΛΒ.

Συζήτηση με τον Γ.Γ. του Υπ. Μεταφορών

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται μια συζήτηση με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Μεταφορών, για τις προτάσεις που έκαναν ο ΟΣΕ, η ΤΡΕΝΟΣΕ και ο ΟΛΒ και να δει μελετητικά τις προτάσεις πλέον, το Πανεπιστήμιο. «Είναι μια υπόθεση που για μας, είναι πάρα πολύ σοβαρή, έχει δυνατότητες πολύ καλές, διότι αυτά είναι επιδοτούμενα προγράμματα από το πακέτο Γιουνκέρ, ενώ πρόκειται για προγράμματα που είναι άμεσης εκτέλεσης και με το που περνούν από τα υπουργεία πηγαίνουν για χρηματοδότηση», είπε ο πρόεδρος της ΟΛΒ ΑΕ.
Ο κ. Σταυριδόπουλος είπε ότι δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση και όσο χρόνο απαιτήθηκε για να ωριμάσει, να μελετηθεί, να μπουν οι προτάσεις, εξαντλήθηκε, έγιναν σωστές κινήσεις και προχωρούν στο περαιτέρω. Ο πρόεδρος είπε ότι ζήτησε η υπογραφή της σχετικής σύμβασης να γίνει στον Βόλο, όπως και η υπογραφή της πρότασης, ώστε να μπορέσουν να ζητηθούν τα χρήματα από το πακέτο Γιουνκέρ. Ο κ. Σταυριδόπουλος εκτίμησε ότι η υπογραφή της σύμβασης θα γίνει εντός του καλοκαιριού, ενώ η υποβολή της πρότασης στο πακέτο Γιουνκέρ εκτίμησε ότι θα γίνει μέχρι το τέλος του 2018. Ο ίδιος είπε ότι υπάρχει όλη η διάθεση από τους τέσσερις φορείς, ενώ η ανασυγκρότηση και η ανάπτυξη της ΒΙ.ΠΕ. Βόλου έχει άμεση σχέση με τον πυλώνα εξαγωγών – εξαγωγών που είναι το λιμάνι.

Πηγή: magnesianews.gr