Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Ταλαιπωρία για επιβάτες ΟΣΕ- Εμεινε από τρένο & λεωφορείο!

Μηχανικές βλάβες ακινητοποίησαν το πρωινό λεωφορείο από Βόλο προς Λάρισα και το μεσημεριανό τρένο από Λάρισα προς Βόλο .

Ημέρα ταλαιπωρίας η χθεσινή για τους επιβάτες του ΟΣΕ, στη γραμμή Βόλου - Λάρισας. Αλλεπάλληλες μηχανικές βλάβες ακινητοποίησαν πριν την ολοκλήρωση των δρομολογίων, τόσο το λεωφορείο του οργανισμού όσο και το τρένο. Περισσότεροι από 100 επιβάτες στα δύο δρομολόγια προς Λάρισα και προς Βόλο αντίστοιχα, βίωσαν απίστευτη ταλαιπωρία μέσα στην αφόρητη ζέστη. Πριν από 15 ημέρες και πάλι, τρένο του ΟΣΕ είχε ακινητοποιηθεί από βλάβη στον σταθμό του Βελεστίνου. Ο θεσσαλικός σιδηρόδρομος δείχνει να… καταρρέει. 

Απίστευτο κι όμως αληθινό: ο θεσσαλικός σιδηρόδρομος έμεινε χθες και από τρένο και από λεωφορείο εξαιτίας μηχανικών βλαβών, όπως ενημερώθηκαν οι επιβάτες των δύο δρομολογίων που ταλαιπωρήθηκαν μέχρι να φθάσουν στον προορισμό τους.
Η πρώτη βλάβη σημειώθηκε λίγο πριν τον τερματισμό του λεωφορείου του ΟΣΕ στον σταθμό της Λάρισας. Καθημερινά, από τον σιδηροδρομικό σταθμό του Βόλου αναχωρεί λεωφορείο, το οποίο εκτελεί τρία δρομολόγια, εμβόλιμα στα δρομολόγια των τρένων για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.
Το λεωφορείο του ΟΣΕ ξεκίνησε το δρομολόγιό του, στις 8:30 το πρωί από τον σταθμό του Βόλου. Σε αυτό επέβαιναν περίπου 40 άτομα, που πήγαιναν στη Λάρισα. Ξαφνικά, πριν την ολοκλήρωση του δρομολογίου και μόλις 100 μέτρα πριν το σταθμό της Λάρισας, το λεωφορείο σταμάτησε.
Μηχανική βλάβη, είπε ο οδηγός του λεωφορείου στους επιβάτες, οι οποίοι αποβιβάστηκαν και περπάτησαν μέχρι το σταθμό. «Ευτυχώς ήταν μόλις 100 μέτρα», περιγράφει επιβάτης του λεωφορείου. Ωστόσο, η βλάβη είχε ως αποτέλεσμα το λεωφορείο να ακινητοποιηθεί και τα άλλα δύο προγραμματισμένα δρομολόγια να μην εκτελεστούν.
Νέα ταλαιπωρία περίμενε τους επιβάτες και αργά το μεσημέρι. Η αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο των 2:30μ.μ. από Λάρισα προς Βόλο, έμεινε επίσης από μηχανική βλάβη στον σταθμό της Κυψέλης (πρώην Κιλελέρ).
Στα δύο βαγόνια επέβαιναν 70 περίπου επιβάτες. Το τρένο σταμάτησε στον πρώτο σταθμό μετά τη Λάρισα προκειμένου να επιβιβάσει και να αποβιβάσει κόσμο και μετά δεν μπορούσε να ξεκινήσει. Νέα μηχανική βλάβη. Ο μηχανοδηγός, προσπάθησε να αποκαταστήσει τη βλάβη αλλά δεν τα κατάφερε.
Επί μία ώρα, οι επιβάτες του τρένου περίμεναν στη ζέστη. Παθόντες αναφέρουν ότι υπήρχαν και άρρωστοι που ταλαιπωρήθηκαν ιδιαίτερα.
Από την ταλαιπωρία δεν γλίτωσαν κι άλλοι επιβάτες οι οποίοι περίμεναν στους σταθμούς της διαδρομής προς Βόλο το τρένο. Στον σταθμό του Βελεστίνου, απ’ όπου συνήθως η αμαξοστοιχία περνά στις 3:05, έφθασε τελικώς στις 4:20μ.μ. Κανείς δεν είχε φροντίσει να ενημερώσει τους επιβάτες για το πρόβλημα και την καθυστέρηση. Οι ίδιοι καλούσαν στον ΟΣΕ για να μάθουν τι έχει συμβεί, καθώς η ώρα περνούσε και το τρένο δεν εμφανιζόταν.
Μετά από μία ώρα, στο σημείο έφθασε μηχανή από τη Λάρισα που ρυμούλκησε τα δύο βαγόνια μέχρι τον Βόλο. Το τρένο έφθασε τελικώς στην πόλη με αρκετή ώρα καθυστέρησης, στις 5 το απόγευμα.
Η χθεσινή διπλή βλάβη, τόσο στο λεωφορείο όσο και στο τρένο του ΟΣΕ δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Πριν από 15 ημέρες αμαξοστοιχία είχε μείνει στο Βελεστίνο, επίσης από βλάβη όπως ενημερώθηκαν οι επιβάτες.

Κατέρρευσε και η πλατφόρμα

Ο θεσσαλικός σιδηρόδρομος δείχνει να είναι υπό διάλυση. Χθες, σύμφωνα με διαμαρτυρίες αναγνωστών του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, κατέρρευσε και η ηλεκτρονική πλατφόρμα έκδοσης εισιτηρίων του Οργανισμού.
Επιβάτης που θέλησε να κλείσει εισιτήριο από Βόλο προς Θεσσαλονίκη και να πληρώσει με πιστωτική κάρτα, χρεώθηκε το ποσό αλλά εισιτήριο δεν πήρε.
Αμέσως επικοινώνησε με την τράπεζα και ενημερώθηκε ότι η συναλλαγή είχε χρεωθεί κανονικά. Στη συνέχεια διαμαρτυρήθηκε στο 14511 του ΟΣΕ, απ’ όπου υπάλληλος τον διαβεβαίωσε ότι θα του επιστραφούν τα χρήματα. Μάλιστα, όπως είπε η υπάλληλος, όλο το Σαββατοκύριακο γίνονταν προσπάθειες να αποκατασταθεί η λειτουργία του συστήματος, αλλά έως και χθες το πρόβλημα παρέμενε.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ 
Πηγή: taxydromos.gr