Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Διμερείς επαφές Σπίρτζη στο Ισραήλ.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστος Σπίρτζης, πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας στο Ισραήλ, στις 24 και 25 Ιουλίου 2017, όπου είχε συναντήσεις στο Υπουργείο Μεταφορών και Οδικής Ασφάλειας.

Ο κ. Υπουργός συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Αττικό Μετρό Α.Ε., καθηγητή κ. Ι. Μυλόπουλο, ενημερώθηκε για τον σχεδιασμό των έργων υποδομών του Ισραήλ και παρουσίασε την υποψηφιότητα της Αττικό Μετρό Α.Ε. στον διαγωνισμό για τη διαχείριση του έργου μελέτης και κατασκευής του ηλεκτρικού τραίνου (τραμ) του Τελ Αβίβ.

Στη συνάντηση υπογραμμίστηκε η εμπειρογνωμοσύνη της εταιρείας και το συγκριτικό πλεονέκτημά της ως προς την αναλογικότητα που παρουσιάζει η κατασκευή και η διαχείριση ενός τέτοιου έργου με σύγχρονα δεδομένα, καθώς και το ενδιαφέρον της χώρας μας για τη διεκδίκηση του διαγωνισμού και στη μητροπολιτική μεταφορική αρχή του Τελ Αβίβ.

Τέλος, συμφωνήθηκε η ανάπτυξη στενότερης συνεργασίας των δύο χωρών σε όλους τους τομείς των μεταφορών με σύναψη σχετικού Μνημονίου Κατανόησης στο άμεσο μέλλον και ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας μεταξύ των στελεχών και αρμοδίων Φορέων σε ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων όπως η κατασκευή, η διαχείριση υποδομών και η λειτουργία όλων των τύπων αστικών συγκοινωνιών αλλά και η συνεργασία στην έρευνα για την ανάπτυξη αυτοματοποιημένων μέσων μεταφοράς.

Πηγή: sofokleousin.gr