Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

«Ένα άλλο έργο» το μετρό Θεσσαλονίκης.


Σε καλό δρόμο βρίσκεται πλέον το μετρό Θεσσαλονίκης, «ένα άλλο έργο» σε σχέση με αυτό που υπήρχε πριν από 15 μήνες με προοπτική έως το 2020 να έχει ολοκληρωθεί και η επέκτασή του προς Καλαμαριά, σύμφωνα με τον Χρήστο Σπίρτζη.
Κατά τη διάρκεια επίσκεψη του στον σταθμό Αγίας Σοφίας ο υπουργός Μεταφορών δήλωσε σήμερα: «Πάμε καλά, πάμε να ολοκληρώσουμε το έργο, για να έχει Θεσσαλονίκη τις συγκοινωνίες που τις αρμόζουν και όχι αυτό που ζει τόσες δεκαετίες».
Δεκαπέντε μήνες πριν συζητούσαμε στην Αθήνα, για να μην απολυθούν οι λιγοστοί εργαζόμενοι, που ήταν στον δρόμο. Σήμερα έχουμε πια ένα άλλο έργο, μια άλλη εικόνα, χιλιάδες εργαζόμενοι εργάζονται στους σταθμούς του Μετρό στην κύρια γραμμή για να ολοκληρωθούν, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, τα έργα πολιτικού μηχανικού έως τον Μάρτιο του 2017 και το 2020 να έχει ολοκληρωθεί το έργο μέχρι και την Καλαμαριά.
Αναφερόμενος στις αρχαιολογικές εργασίες στον σταθμό της Αγίας Σοφίας επισήμανε ότι αυτές αναμένεται να ολοκληρωθούν βάσει χρονοδιαγράμματος μέχρι τον Μάρτιο του 2017, ενώ συμπλήρωσε: «Μια απλή επίσκεψη μπορεί να δείξει τον πλούτο της πολιτιστικής κληρονομιάς, που υπάρχει εδώ [...] Θα είναι ένα θησαυρός για την πολιτιστική κληρονομιά της Θεσσαλονίκης και της χώρας».

ΦΩΤΟ: ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ
Πηγή: efsyn.gr