Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Η Φιλαρμονική του δήμου Πειραιά στο σταθμό του ΗΣΑΠ.


Την... φιλαρμονική του δήμου Πειραιά συνάντησαν το πρωί του Σαββάτου στο σταθμό του ΗΣΑΠ όσοι πήγαν να πάρουν το τρένο! Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τη διεκδίκηση του Πειραιά στο θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Ευρώπης 2021.
Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου, υπό τη διεύθυνση του Σέργιου Μαγιάτη, με συναυλία μιας και πλέον ώρας, με κινηματογραφική μουσική, ψυχαγώγησε και εισέπραξε το πιο ζεστό χειροκρότημα των Πειραιωτών, των επισκεπτών και των επιβατών των τρένων.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε μετά το πέρας της συναυλίας:
«Είμαστε στον Ηλεκτρικό Σταθμό των τρένων, στο λιμάνι με τη Φιλαρμονική του Δήμου Πειραιά να δημιουργεί μια πολύ ευχάριστη ατμόσφαιρα παίζοντας για μια ώρα εδώ, για τους Πειραιώτες, για τους επισκέπτες, για τους επιβάτες του τρένου. Είναι μια ωραία Σαββατιάτικη στιγμή και εντάσσεται κι αυτή η ενέργεια στη διεκδίκηση για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021, για την οποία μεθαύριο Δευτέρα, καταθέτει ο Δήμος τον φάκελό του. Με πολύ μεγάλη αισιοδοξία, σε λίγο χρόνο μέσα, με τους ανθρώπους του πολιτισμού της πόλης και του Δήμου, κάναμε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια το τελευταίο εξάμηνο.


Καταθέσαμε νομίζω μια άρτια υποψηφιότητα. Πολλές φορές σημασία έχει αν θέλετε, το διάβασμα, η υποβολή και η συμμετοχή και όχι κατ ανάγκη η νίκη. Και άλλες πόλεις έχουν καταθέσει σημαντικούς φακέλους, αξιόλογους.
Ξέρουμε ότι ο Πειραιάς έχει ένα προβάδισμα, θεωρούμε ότι μπορεί να πάρει τη νίκη και να γίνει Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021. Αλλά στο «κάτω- κάτω της γραφής» και να μην γίνει, εμείς προετοιμάζουμε την πόλη και άρα θα αφήσει παρακαταθήκη όλη αυτή η προσπάθεια. Μια από αυτές είναι και η παρουσία της Φιλαρμονικής εδώ. Θέλουμε να αξιοποιήσουμε περαιτέρω την Φιλαρμονική, μία ωραία και δυνατή Φιλαρμονική, με πολύ μεγάλη ιστορία στο Δήμο. Αυτό που έγινε σήμερα στον Ηλεκτρικό Σταθμό του Πειραιά, θέλουμε να το επαναλάβουμε και σε άλλα σημεία και γειτονιές της πόλης».


Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας και επικεφαλής του Γραφείου Υποστήριξης της υποψηφιότητας του Πειραιά ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021, κ. Πέτρος Κόκκαλης, δήλωσε: «Σήμερα με τη συναυλία αυτή εορτάζουμε κατά κάποιον τρόπο, το τέλος της περιόδου υποβολής της υποψηφιότητας της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Ευρώπης 2021, η οποία γίνεται σε ένα σημείο που συμβολίζει τον Πειραιά γιατί είναι και αφετηρία και σημείο άφιξης όλος ο Πειραιάς, αλλά και λιμάνι. Μεθαύριο θα καταθέσουμε και την πρόταση για την οποία εργάστηκαν πάρα πολλοί άνθρωποι από τον Πειραιά για αρκετούς μήνες. Ελπίζουμε να πάει καλά, να περάσει στην επόμενη φάση και αν είναι δυνατόν να κερδίσουμε, ώστε να μπορέσουμε να κυνηγήσουμε όλοι μαζί έναν τέτοιο μεγάλο στόχο».

Πηγή: newsit.gr