Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Ο ΟΣΕ κάνει βήματα εμπρός η κυβέρνηση θα κάνει τα δικά της;

Ο ΟΣΕ δείχνει το τελευταίο χρονικό διάστημα να κάνει μικρά αλλά σταθερά βήματα προς τα εμπρός παρά τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει . Εργαζόμενοι και διοίκηση,  έχουν την θέληση να κάνουν το μεγάλο άλμα προς τα εμπρός και ο σιδηρόδρομος να βρει επιτελούς και στην χώρα μας την θέση που του πρέπει και του αξίζει. Καμιά όμως προσπάθεια δεν μπορεί να ευοδωθεί αν δεν υπάρχει η έμπρακτη στήριξη της Πολιτείας.
Αυτή υπάρχει;  Δυστυχώς όχι. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι η χώρας εχει  αναλάβει, και καλός έκανε και χαιρόμαστε για αυτό,  να μεταφέρει μεγάλες εμπορευματικές μεταφορές  με τρένο από το λιμάνι  του Πειραιά προς την Κεντρική Ευρώπη.  Όμως όταν μια χώρα να αναλαμβάνει να φέρει σε πέρας μια μεγάλη αποστολή πρέπει να προσφέρει και τα απαραίτητα εφόδια  σε εκείνους που καλούνται να φέρουν σε πέρας  αυτή την αποστολή. Πως όμως να εκπληρωθεί αυτή η αποστολή χωρίς προσωπικό, χωρίς  τροχαίο υλικό, χωρίς εκσυγχρονισμένο σιδηροδρομικό δίκτυο; Πως;  Ήρθε λοιπόν η ώρα  η κυβέρνηση να κάνει το δικό της μεγάλο άλμα  και να πάρει αποφασίσεις άμεσες και υλοποιήσιμες, με προτεραιότητα στην άμεση και χωρίς χρονοτριβεί    πρόσληψη  προσωπικού.
Η τραγική κατάσταση που βιώνει ο σιδηρόδρομος δεν μπορεί να συνεχιστεί.  Άλλωστε το έχουν επισημάνει εδώ και καιρό οι πιο αρμόδιοι του σιδηροδρόμου οι όποιοι έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου για την οριακή κατάστασή του.  Τι άλλο πρέπει να γίνει για να αντιληφθούν οι πολιτικοί μας ταγοί την τραγικότητα του Ελληνικού σιδηροδρόμου; Τι περιμένουν;  Δεν φτάνει μόνο η θέληση και το φιλότιμο των εργαζομένων στον σιδηρόδρομο.
Δεν φτάνει μόνο η  διοίκηση του ΟΣΕ που πασχίζει να συνδέσει το διαλυμένο παζλ  του σιδηροδρόμου.
 Χρειάζεται και η έμπρακτη στήριξη τους…


Χρήστος Γιαννακίδης