Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Η συγκινητική ιστορία ενός νεαρού Ινδού: Χάθηκε όταν ήταν 4 -Ξαναβρήκε την οικογένειά του μετά από 25 χρόνια μέσω Google Earth [εικόνες]

 Η ζωή του σε βιβλίο

Νεαρός Ινδός ξαναβρήκε την οικογένειά του ύστερα από 25 χρόνια χάρη στη Google Earth. Εντόπισε στους χάρτες τα μέρη των παιδικών του αναμνήσεων και το πατρικό του, απ'όπου έφυγε κατά λάθος όταν ήταν τεσσάρων ετών.
Ο Σαρού Μπρίρλεϊ από την αγροτική Ινδία, έπαιζε με τον αδελφό του όταν βρέθηκε ξαφνικά μέσα στο τρένο με προορισμό την Καλκούτα, που απείχε 1.000 μίλια από τη γενέτειρά του. «Άνοιξα τα μάτια μου και ο αδελφός μου δεν ήταν πουθενά. Μπροστά μου είδα την ανοιχτή πόρτα του τρένου και για κάποιο λόγο θεώρησα ότι είχε μπει μέσα. Έτσι μπήκα στο τρένο, αλλά όταν ξεκίνησε διαπίστωσα ότι τελικά ήμουν μόνος», διηγείται ο Σαρού, εξηγώντας πώς εγκατέλειψε κατά λάθος την οικογένειά του.


Η άφιξη του στην Καλκούτα ήταν περιπετειώδης και επικίνδυνη. Πέρασε ένα μήνα στους δρόμους σας ζητιάνος, προσπαθώντας μάταια να γυρίσει στο σπίτι του, κινδύνεψε να πνιγεί στον Γάγγη και να απαχθεί από έναν άγνωστο που ήθελε να τον πουλήσει για σκλάβο. Για καλή του τύχη κατέληξε στο ορφανοτροφείο της περιοχής και λίγο αργότερα τον υιοθέτησε μια οικογένεια από την Αυστραλία. Έτσι ο Σαρού βρέθηκε στην Τασμανία, αρχίζοντας μια νέα ζωή με την καινούργια του οικογένεια.

Τα χρόνια πέρασαν και αποφοίτησε από το σχολείο, πήρε πτυχίο στη διοίκηση επιχειρήσεων και ξεκίνησε δουλειά στην επιχείρηση του θετού πατέρα του. Ποτέ, ωστόσο, δεν σταμάτησε να σκέφτεται στις ρίζες του και να ελπίζει ότι μια μέρα θα γυρνούσε πίσω να βρει τους δικούς του. Στο μυαλό του είχαν μείνει ανεξίτηλα χαραγμένες εικόνες από τα μέρη που έπαιζε ως παιδί, εικόνες από την πόλη του, οι δρόμοι που είχε περιπλανηθεί, τα πρόσωπα της οικογένειάς του.


Οι πολύτιμες αναμνήσεις του με τη βοήθεια της Google Earth έκαναν ύστερα από 25 χρόνια το όνειρό του πραγματικότητα.

Πέρασε πολλά χρόνια μελετώντας χάρτες, αναζητώντας σημεία και ορόσημα από την παιδική του ηλικία. Θυμόταν ότι το ταξίδι από τη γενέτειρά του μέχρι την Καλκούτα διήρκησε 14 ώρες. Με δεδομένο ότι η μέση ταχύτητα του τρένου ήταν 50 χλμ την ώρα υπολόγισε ότι το σπίτι του πρέπει να απείχε 1.000 μίλια από εκεί. Έβαλε ένα σημάδι στο χάρτη εκτιμώντας ότι σε εκείνο το σημείο έπρεπε να βρίσκεται η πόλη του και την αναζήτησε στο Google Earth. «Ζουμάροντας» σκεφτόταν ότι το πρώτο πράγμα που θα έπρεπε να δει ήταν το ποτάμι στην είσοδο της πόλης, όπου συνήθιζε να παίζει με τον αδελφό του και ένα καταρράκτης. Οι αναμνήσεις του ξαφνικά έγιναν εικόνες μπροστά στα μάτια του. Είχε κατορθώσει να βρει το σπίτι του. «Περιηγήθηκα σε όλη την περιοχή που έπαιζα παιδί, ξεκινώντας από τον καταρράκτη», δήλωσε ο Σαρού στο ΒΒC, ξετυλίγοντας την παράξενη και συγκινητική ιστορία του.


Ο Σαρού έκανε την ιστορία του βιβλίο με τίτλο « A Long Way Home» και κυκλοφόρησε αυτή την εβδομάδα.