Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΟΣΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΘΕΟΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ

Τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Δ.Σ. του ΟΣΕ Παναγιώτη Θεοφανόπουλο δέχθηκε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στο γραφείο του στην Π.Κ.Μ., στο πλαίσιο συνάντησης εργασίας.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η υλοποίηση του σημαντικού έργου της σύνδεσης του λιμανιού της Θεσσαλονίκης με το σιδηροδρομικό σταθμό, έκτασης 6 χιλιομέτρων και προϋπολογισμού 7 εκατομμυρίων ευρώ, που αναμένεται να ολοκληρωθεί ως το Σεπτέμβριο του 2015.

«Η σύνδεση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης με το σιδηροδρομικό σταθμό είναι  ένα έργο πνοής όχι μόνο για την Κεντρική Μακεδονία αλλά και για ολόκληρη  τη χώρα, καθώς καθιστά τη Θεσσαλονίκη κόμβο του διαμετακομιστικού εμπορίου προς τα Βαλκάνια και την υπόλοιπη Ευρώπη. Η υλοποίηση του έργου αυτού, για το οποίο είχα συζητήσει με τον πρόεδρο του ΟΣΕ και ήταν βασική προεκλογική μας δέσμευση, θα ενισχύσει την εξαγωγική δραστηριότητα, θα προσελκύσει νέα επενδυτικά σχέδια και επιχειρηματικές δραστηριότητες, δίνοντας έτσι ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. Ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κάνουμε συντονισμένες ενέργειες προκειμένου να επιταχύνουμε την ένταξη του συγκεκριμένου έργου στο νέο ΕΣΠΑ ώστε να είναι το πρώτο που θα ξεκινήσει αμέσως μετά την έναρξη της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020 και να παραδοθεί το Σεπτέμβριο του 2015», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Δ.Σ. του ΟΣΕ Παναγιώτης Θεοφανόπουλος εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες στον κ. Τζιτζικώστα που, όπως τόνισε, «πριν μερικούς μήνες έγινε κοινωνός της σημασίας του έργου, το ενστερνίστηκε και τήρησε στο ακέραιο την υπόσχεσή του. Πρόκειται για ένα έργο υψίστης σημασίας για τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία, καθώς θα αναβαθμίσει τις δυνατότητες του λιμανιού και θα συμβάλλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη της περιοχής».