Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Reuters: Η Siemens ετοιμάζει προσφορά για την Alstom

Η Siemens ετοιμάζει μια επίσημη προσφορά για την Alstom στο πλαίσιο της οποίας θα μεταφέρει τις σιδηροδρομικές δραστηριότητες και ένα ποσό κάτω από 7 δισ. ευρώ σε μετρητά στη γαλλική εταιρεία σε αντάλλαγμα για τον κλάδο της ενέργειας, μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο πηγές. 
Οι πηγές ανέφεραν στο Reuters ότι η υπό εξέταση προσφορά για τις δραστηριότητες ενέργειας της Alstom θα είναι ελαφρώς υψηλότερη από την ανταγωνιστική πρόταση της αμερικανικής General Electric.
Αλλά το μέρος της προσφοράς που θα είναι σε μετρητά αναμένεται να είναι λίγο παραπάνω από το μισό της πρότασης της GE. 
Μια από τις πηγές αναφέρει στο πρακτορείο ότι το μέρος της πρότασης που θα είναι σε μετρητά θα είναι κάτω από τα 7 δισ. ευρώ, κάτι που επιβεβαίωσε και δεύτερη πηγή. 
Αυτό αντανακλά το γεγονός ότι η Siemens θα μεταφέρει τις σιδηροδρομικές δραστηριότητες στην Alstom, κάτι που θα επιτρέψει στη γαλλική κυβέρνηση να υποστηρίξει ότι δημιουργεί έναν ευρωπαϊκό κολοσσό στον κλάδο. 
Ακολουθεί επίσης την απόφαση της Siemens να αποκλείσει ορισμένες ενεργειακές δραστηριότητες της Alstom – πυρηνική, αιολική ενέργεια και μεταφορά και διανομή – από την προσφορά, σύμφωνα με δύο πηγές. 
Η Alstom είναι ήδη σε διαπραγματεύσεις με την GE μετά την πρόταση της τελευταίας, ύψους 12,35 δισ. ευρώ σε μετρητά, για τον ενεργειακό βραχίονα της γαλλικής εταιρείας.


Πηγή:www.capital.gr