Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Σιδηροδρομικές ειδήσεις από όλο τον κόσμο με μια ματιά

Αγγλία. Τέσσερις έφηβοι διακινδύνευσαν την ζωή τους περπατώντας αμέριμνοι στις γραμμές του τρένου λίγα λεπτά πριν διέλευση του. Σωτήρες τους, η αστυνομία έλεγχου γραμμών που τους ειδοποίησε να απομακρυνθούν από τις γραμμές. Το περιστατικό συνέβη στον σιδηροδρομικό του Norwich




Η.Π.Α Γκρεμίζεται  το θρυλικό γήπεδο Madison Square Garden στη Νέα Υόρκη, που εχει ταυτιστεί με το όνομα του NBA για να ανακαινιστεί ο σιδηροδρομικός σταθμός   Penn Station που βρίσκεται ακριβώς κάτω από το MSG.

Τουρκία. Ο υπουργός Μεταφορών Μπινάλι Yildirim  ανακοίνωσε πρόσφατα ότι τουλάχιστον 2.500 χιλιόμετρα σιδηροδρομικής γραμμής υψηλών ταχυτήτων θα κατασκευαστούν τα επόμενα 5 χρόνια


 Καναδάς. Πλήθος κόσμου συμμετείχε στην επιμνημόσυνη δέηση που πραγματοποιήθηκε σε εκκλησία της πόλης όπου σκοτώθηκαν 47 άνθρωποι, όταν ακυβέρνητο τρένο εκτροχιάστηκε και  πήρε φωτιά. Το μνημόσυνο, το οποίο   χοροστάτησε ο    αρχιεπίσκοπος του Sherbrooke, παρακολούθησαν, ο  πρωθυπουργός του Καναδά Στίβεν Χάρπερ, ο ηγέτης του  Φιλελεύθερου  Κόμματος  Justin Trudeau, και ο δήμαρχος της πόλης, Colette Roy-Laroche.

Γαλλία. Μια σφοδρή καταιγίδα  ήταν αρκετή για να φέρει τα πάνω κάτω στα δρομολόγια των τρένων .  Πεσμένα δένδρα και φερτές  ύλες κάλυψαν τμήματα του σιδηροδρομικού δικτύου με αποτέλεσμα  να δημιουργηθούν προβλήματα στα δρομολόγια των τρένων. Μερικά τρένα υψηλής ταχύτητας στη γραμμή Παρίσι-Μπορντό  ακυρώθηκαν και άλλα είχαν καθυστερήσεις έως και 4 ώρες . Οι καταιγίδες  άφησε χιλιάδες ανθρώπους χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, συμπεριλαμβανομένων περίπου 5.000 στο Παρίσι.