Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Προαστιακός Αθήνας: τον Σεπτέμβριο σε λειτουργία οι σταθμοί ΠΥΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ και ΚΑΤΩ ΑΧΑΡΝΕΣ

Μετά από πολύ καιρό έχουμε θετικό νέο για τα έργα του Προαστιακού Σιδηρόδρομου καθώς ετοιμάζονται να παραδοθούν δύο νέοι σταθμοί.

Πρόκειται για μία εργολαβία που ξεκίνησε το 2005 και έχει ως αντικείμενο την διαπλάτυνση από διπλή σε τετραπλή γραμμή προκειμένου να εξυπηρετούνται άνετα τόσο τα υπεραστικά όσο και τα προαστιακά τρένα.

Επίσης συμπεριλαμβάνονται η εφαρμογή ηλεκτροκίνησης, έργα επιδομής όπως και η κατασκευή σταθμών του Προαστιακού.

Τα ευχάριστα νέα έρχονται από το μέτωπο των σταθμών του Προαστιακού ΠΥΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ και ΚΑΤΩ ΑΧΑΡΝΕΣ. Οι δύο σταθμοί είναι έτοιμοι και απομένουν κάποιες μικρές τεχνικές λεπτομέρειες έτσι ώστε να μπορέσουν να αποδοθούν στην κυκλοφορία.

Αυτό αναμένεται να γίνει τον Σεπτέμβριο, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποια «κλειδωμένη» ημερομηνία παράδοσης. Οι δύο σταθμοί μπορούν να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο καθώς θα εξυπηρετήσουν τις περιοχές των Αγίων Αναργύρων, του Καματερού και του Μενιδίου που δεν διαθέτουν άλλο μέσο σταθερής τροχιάς.

Η λειτουργία τους θα γίνει με πολύ μεγάλη χρονική καθυστέρηση και συνδέεται με τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΕΡΓΟΣΕ και την επιδεινούμενη κρίση που φρενάρει τα μεγάλα έργα υποδομής.

Το υπόλοιπο έργο μέχρι το ΣΚΑ είναι σε εξέλιξη αλλά ακόμα δεν γνωρίζουμε το χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης.

Πηγή:ypodomes.com