Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

ΕΡΓΟΣΕ: προς επαναδημοπράτηση το έργο στο τμήμα Πειραιάς - 3 Γέφυρες

Θα περιλαμβάνει έργα υποδομής, επιδομής, ηλεκτροκίνησης και ολοκλήρωσης της αναβάθμισης του Σταθμού Λαρίσης

Το ypodomes.com είχε επικοινωνία για το πολύπαθο τμήμα Πειραιάς- ΣΚΑ, που οι εργασίες έχουν ξεκινήσει από το 2005 αλλά μέχρι σήμερα δεν φαίνεται να έχουμε κάποιο ευτυχές αποτέλεσμα και το τρένο να μπορεί να λειτουργήσει σύγχρονα.

Όπως μας ανέφεραν, στα δύο τμήματα που είναι χωρισμένα σε δύο ξεχωριστές εργολαβίες έχουμε κινητικότητα και το επόμενο διάστημα περιμένουμε να λειτουργήσουν οριστικά και 2 νέοι σταθμοί του Προαστιακού Σιδηρόδρομου!

Πριν από 1, 5 χρόνο διαλύθηκε η εργολαβία στο τμήμα Πειραιάς-3 Γέφυρες που και αυτή είχε ξεκινήσει από το 2005. Από τότε ουσιαστικά είχε εξαφανιστεί κάθε πληροφορία για αυτό το τμήμα.

Όπως μας πληροφόρησαν από την ΕΡΓΟΣΕ αυτή την εποχή το έργο ετοιμάζεται να μπει και πάλι στην πρίζα. Προς το παρόν ετοιμάζονται τα τεύχη δημοπράτησης και στόχος είναι μέχρι το τέλος του έτους να έχουν ολοκληρωθεί η διαδικασίες και το έργο να δημοπρατηθεί.

Η εργολαβία θα είναι από τις λεγόμενες «σκούπες» καθώς θα περιλαμβάνει όλες τις εργασίες που έμειναν ανεκπλήρωτες όπως υποδομή, επιδομή και ηλεκτροκίνηση. Μέσα στο αντικείμενο θα περιλαμβάνεται και η ολοκλήρωση των «αιώνιων» εργασιών εκσυγχρονισμού του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού της Αθήνας (Στ.Λαρίσης).

Σε ερώτηση μας αν οι νέες αποβάθρες θα λειτουργήσουν με την ολοκλήρωση των έργων ενημερωθήκαμε πως υπάρχει η δυνατότητα αν οι εργασίες ολοκληρωθούν νωρίτερα ή μέρος αυτών και είναι τεχνικά δυνατό μπορούν να λειτουργήσουν και νωρίτερα.

Ο κεντρικός σταθμός της Αθήνας στην νέα ολοκληρωμένη του μορφή θα διαθέτει 8 αποβάθρες για την εξυπηρέτηση όλων των δρομολογίων ενώ ως γνωστό υπάρχει σχέδιο για την αξιοποίηση του παραχωρούμενος σε ιδιώτη.

Πηγή:ypodomes.com