Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Λουκέτο σε 60 φορείς του Δημοσίου

ΜΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ - ΕΞΠΡΕΣ
Στην πρώτη κίνηση για τον περιορισμό του δημόσιου τομέα προχωρεί η κυβέρνηση μέσα στο καλοκαίρι. Πρόκειται για την κατάργηση ή τη συγχώνευση 60 Οργανισμών. Στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει η πεποίθηση ότι με αυτό τον τρόπο θα διευκολυνθεί η συζήτηση για την τροποποίηση του Μνημονίου


3.000 και πλέον εργαζόμενοι απασχολούνται στους φορείς που θα συγχωνευθούν ή θα καταργηθούν
Σε μια κίνηση με ισχυρό συμβολισμό και προς το εσωτερικό, αλλά κυρίως προς τους δανειστές της χώρας μας, αναμένεται να προχωρήσει μέσα στο καλοκαίρι η κυβέρνηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στα χέρια του πρωθυπουργού υπάρχει ήδη λίστα με 60 Οργανισμούς - φορείς του Δημοσίου που θα συγχωνευθούν ή θα καταργηθούν.
Θα πρόκειται για την πρώτη κίνηση που θα κάνει η κυβέρνηση προς την κατεύθυνση της μείωσης του κράτους και στόχο έχει να πείσει -όχι πλέον με φραστικές διαβεβαιώσεις, αλλά πρακτικά- ότι είναι αποφασισμένη να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος» στα χέρια του πρωθυπουργού υπάρχει ήδη λίστα με 60 Οργανισμούς - φορείς του Δημοσίου που θα συγχωνευθούν ή θα καταργηθούν.
Η κίνηση αυτή θεωρείται ότι θα διευκολύνει τη συζήτηση για την τροποποίηση του Μνημονίου.
Οι Οργανισμοί αυτοί που απασχολούν 3.000 εργαζομένους είναι:
Εταιρεία Έρευνας και Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης "Σύνθεση", Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Ανάπτυξης και Ψυχοθεραπείας"Αθήνα" Ειδικό Ταμείο Οργάνωσης Συναυλιών της Κρατικής Ορχίστρας Θεσσαλονίκης, Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες,Κοινωνικές Συνετεριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων"Εδρα", Ομοσπονδία Άρσης Βαρών,Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας" Αλθαία", Αθλητικό Κέντρο Χανίων, ΟΚΕ, Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, "ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ", Εταιρεία Νόσου Αλτσχάιμερ, Εθνικό Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού, "Συν-ειρμός",Ωδείο Αθηνών,Φορέας Διαχείρισης Δρυμού Σαμαριάς, Εστία Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης,ΙΑΣΙΣ, Εταιρία Προστασίας Αυτιστικών, Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής Περίθαλψης, Λαογραφικό Μουσείο Μακεδονίας-Θράκης,Κέντρο Έρευνας Περίθαλψης Σακκχαρώδη Διαβήτη.