Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Αξιοποιούνται πολιτιστικά οι αποθήκες του ΟΣΕ στην Αλεξανδρούπολη

Ένα πρώτο βήμα για την αξιοποίηση των αποθηκών του ΟΣΕ και της ΚΥΔΕΠ, που είναι εδώ και χρόνια παρατημένες και προκαλούν δυσάρεστη εντύπωση σε κατοίκους και επισκέπτες, κάνει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης.
Σε πρόσφατη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής του δήμου, εγκρίθηκε η υποβολή έκθεσης για χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος Jessica, για την ανακαίνιση και αξιοποίηση των αποθηκών τόσο του ΟΣΕ, όσο και της ΚΥΔΕΠ…

Σύμφωνα με την απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής του Δήμου Αλεξανδρούπολης, αποφασίστηκε η αίτηση δια υποβολής έκθεσης για χρηματοδότηση στο πλαίσιο εφαρμογής χρηματοδοτικού εργαλείου Jessica, που θα περιλαμβάνει μετά τη μελλοντική μίσθωση των αποθηκών του ΟΣΕ στο λιμάνι, την ανακαίνιση και ανάπλασή τους για τη δημιουργία αίθουσας κινηματογραφικών προβολών και θεατρικών παραστάσεων, χώρου εστίασης και αναψυκτηρίων, μουσική σκηνή, μουσείο αλιείας και ενυδρείο.
Επίσης, προτείνεται η ανάπλαση της οδού Καραολή και Δημητρίου και τη συνεργασία με τους κυρίους ιδιώτες των αποθηκών της ΚΥΔΕΠ για τη δημιουργία αγοράς που θα συνδεθούν με ηλεκτρικό αυτοκινούμενο όχημα.
Σε πολιτισμικό κύτταρο, με πολλαπλές χρήσεις, πρόκειται να μετατραπούν οι αποθήκες του ΟΣΕ στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, ανέφερε μιλώντας στον Sferikos 99,3, η πρόεδρος του Θρακικού Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Ελβίρα Ταταρίδη.
Το Κέντρο με επίμονες προσπάθειες άνοιξε το δρόμο ώστε η ΓΑΙΟΣΕ να παραχωρήσει τις αποθήκες στο δήμο, για 30 χρόνια με συμβολικό τίμημα, και ο Δήμος να τις αναπαλαιώσει μέσω του προγράμματος Jessica.
Πηγές: Εφημερίδα Η ΓΝΩΜΗ, Sferikos 99,3