Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Είδαν το φως της δημοσιότητας για τον ΟΣΕ.

..Το όπλο αυτό, κατέληξε στο σπίτι - γιάφκα του «Επαναστατικού Αγώνα» στην Αθήνα και οι αστυνομικοί, αναζητούν, όπως είναι φυσικό, τις «υπόγειες διαδρομές» και τη διασύνδεση των τρομοκρατών και των αντιεξουσιαστών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με ληστές τραπεζών. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο σπίτι ενός εκ των συλληφθέντων για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», είχε βρεθεί ένα εισιτήριο του ΟΣΕ «aller retour» Αθήνα - Θεσσαλονίκη. Την ίδια ημέρα που ήταν στη Θεσσαλονίκη, σημειώθηκε χτύπημα της οργάνωσης, το οποίο στη συνέχεια, ανέλαβε με προκήρυξή της. Για τους αστυνομικούς η συνεργασία και η κοινή δράση τρομοκρατών από τις δύο πόλεις είναι κάτι παραπάνω από βέβαιη.. «Ημερησία»
..αναζητούνται, εναλλακτικές μορφές χρηματοδότησης, συμπεριλαμβανομένων και των ιδιωτικών πόρων, όπως ακριβώς συνέβη και στο πρόσφατο παρελθόν με τις επενδύσεις για την ανάπτυξη των οδικών αξόνων της χώρας. Σε αντίθετη περίπτωση, ο σιδηρόδρομος δεν θα μπορέσει να καλύψει την υστέρηση που έχει σε σχέση με τις οδικές μεταφορές. Στο πλαίσιο αυτό, διερευνώνται οι δυνατότητες προώθησης της υλοποίησης έργων με μεθόδους προσέλκυσης ιδιωτικών κεφαλαίων με συμβάσεις παραχώρησης ή άλλες μορφές συνεργασίας του Δημοσίου και του Ιδιωτικού Τομέα. Κατά τη διαμόρφωση του χρηματοδοτικού σχήματος της Επένδυσης μπορεί να προβλεφθεί ότι ο ΟΣΕ θα αποπληρώνει τον ιδιώτη επενδυτή με ένα μέρος των εσόδων από τα τέλη χρήσης της σιδηροδρομικής υποδομής ή μέσω μιας ορισμένης και διακεκριμένης προσαύξησης του κομίστρου που θα καταβάλει ο τελικός χρήστης (κατ' αντιστοιχία των διοδίων των αυτοκινητοδρόμων). Επίσης το χρηματοδοτικό σχήμα μπορεί να περιλαμβάνει και πληρωμές διαθεσιμότητας (availability payments) καταβαλλόμενες από τον ΟΣΕ ή/και το κράτος.
Στόχος του ΟΣΕ, αποτελεί η διερεύνηση των δυνατοτήτων προσέλκυσης ιδιωτικών κεφαλαίων για την κατασκευή βασικών και συμπληρωματικών σιδηροδρομικών έργων υποδομής, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία ανάπτυξης του σιδηροδρομικού δικτύου, με σκοπό τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, σε όρους χρόνου διαδρομής, ασφάλειας, προσβασιμότητας. .
ΕΡΕΥΝΑ
..Καταγγέλλοντας τις αντιπαραθέσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θ. Παφίλης τόνισε ότι έχουμε να κάνουμε με ατέρμονες συζητήσεις ανάμεσα στα δύο κόμματα για το θέμα των μαρτύρων. Ο Θ. Παφίλης κατήγγειλε μεθόδευση συγκάλυψης του δικομματικού σκανδάλου και πρότεινε να τελειώσει ο κατάλογος των μαρτύρων με τα εμπλεκόμενα πρόσωπα ανά υπόθεση (C4I, ΟΤΕ, ΟΣΕ κλπ.) και μετά να αρχίσουν οι καταθέσεις των πολιτικών προσώπων που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο εμπλέκονται σε αυτές τις υποθέσεις..
«Ριζοσπάστης»

Ότι νεώτερη αναφορά για ΟΣΕ θα αναρτηθεί εδώ.