Η άνθηση των πολυτελών τρένων και των ειδικών υπηρεσιών στην Ιαπωνία συνεχίζεται. Στις 24 Απριλίου, ο ιδιωτικός σιδηρόδρομος Nankai θα ξεκινήσει μια νέα υπηρεσία με την ονομασία Gran Tenku από την Οσάκα στο ιερό όρος Kōyasan .
Το τρένο θα προσφέρει άμεση σύνδεση μεταξύ της Οσάκα (συγκεκριμένα, του σταθμού Namba στην Οσάκα, όπου καταλήγει η ιδιωτική γραμμή Nankai) και του σταθμού Gokurakubashi . Το Gran Tenku θα αντικαταστήσει το υπάρχον τρένο Tenku της Nankai για τουριστικά αξιοθέατα, το οποίο λειτουργεί κυρίως μεταξύ Hashimoto και Gokurakubashi από το 2009. Ως εκ τούτου, απαιτήθηκε μετεπιβίβαση από την Οσάκα. Το τελευταίο μέρος του ταξιδιού, μεταξύ Hashimoto και Gokurakubashi, πραγματοποιείται σε ορεινή περιοχή, επομένως τα τρένα πρέπει να διασχίζουν καμπύλες με ελάχιστη ακτίνα 100 m και κλίσεις έως 50 ‰.
Ο σταθμός Gokurakubashi, ο τερματικός σταθμός, παρέχει πρόσβαση στο ιερό όρος Koya (Kōyasan στα Ιαπωνικά), έναν μεγάλο οικισμό ναού στην επαρχία Wakayama. Εδώ το όνομα του τρένου - που σημαίνει «Tenku», είναι «στερέωμα» και η λέξη Gran συχνά συνδέεται με την πολυτέλεια στην Ιαπωνία.
Το εξωτερικό του τρένου είναι βαμμένο σε βαθύ πορφυρό χρώμα και στολισμένο με χρυσές διακοσμήσεις. Επιπλέον, διακοσμήσεις με ροδόδεντρο, ένα φυτό που ανθίζει στο Κογιασάν, είναι τοποθετημένες σε διάφορες τοποθεσίες.Το βαγόνι Νο. 1 διαθέτει 24 καθίσματα χαλάρωσης διατεταγμένα σε 1 + 2 σειρές και εξοπλισμένα με πρίζες, με μοτίβο ροδόδεντρου. Η οροφή διαθέτει τοπικά παραδοσιακά χειροτεχνήματα και το δάπεδο είναι κατασκευασμένο από κόντρα πλακέ Cryptomeria japonica. Υπάρχει επίσης μια τουαλέτα χωρίς εμπόδια.
Το βαγόνι Νο. 2 διαθέτει 30 θέσεις με πρίζες, τόσο με μεγάλα τραπέζια όσο και τοποθετημένες ώστε να βλέπουν προς τα πλαϊνά παράθυρα, επιτρέποντας στους επιβάτες να απολαμβάνουν το τοπίο.
Τα βαγόνια 3 και 4 μοιάζουν με τα σαλόνια υποδοχής ξενοδοχείων υψηλής κατηγορίας.
Στο βαγόνι 3, υπάρχει ένα γκισέ εξυπηρέτησης στο κέντρο του βαγονιού όπου οι επιβάτες μπορούν να αγοράσουν ελαφριά γεύματα και αναμνηστικά.
Το αυτοκίνητο 4 διαθέτει τα "Gran Seat" και "Gran Seat Plus" (16 θέσεις), τα οποία διαθέτουν καθίσματα τύπου καναπέ για τέσσερα άτομα. Το "Gran Seat Plus" με τραπέζια και καναπέδες είναι ένας ξεχωριστός χώρος, που επιτρέπει στους επιβάτες να απολαμβάνουν γεύματα σε έναν πιο ξεχωριστό και χαλαρωτικό χώρο.
Το εισιτήριο αποτελείται από μια κανονική τιμή που βασίζεται στην απόσταση και μια επιπλέον χρέωση 2.630 γιεν για τα βαγόνια 1 και 2, με επιπλέον 6.000 έως 8.500 γιεν για ένα ποτό ή 11.000 έως 16.500 γιεν για ένα γεύμα. Το τέλος περιλαμβάνει επίσης ένα εισιτήριο που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι επιβάτες για να πάρουν το τελεφερίκ προς το Κογιασάν. Η διαδρομή, μήκους περίπου 20 χιλιομέτρων, διαρκεί περίπου 90 λεπτά.
