
Η διήμερη απεργία αναμένεται να βυθίσει τα ταξίδια σε χάος, επηρεάζοντας εκατομμύρια επιβάτες.
Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να προετοιμαστούν για σοβαρές διαταραχές στις υπηρεσίες δημόσιων συγκοινωνιών σε όλη τη Γερμανία από την Παρασκευή.
euronews.com
Οι εργαζόμενοι στον τομέα ανακοίνωσαν 48ωρη απεργία καθώς οι συζητήσεις για τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας έχουν κολλήσει, ανέφερε ένα συνδικάτο.
Η διήμερη απεργία αναμένεται να βυθίσει τα ταξίδια σε χάος, επηρεάζοντας εκατομμύρια επιβάτες.
Τρένα, τραμ και λεωφορεία αντιμετωπίζουν προβλήματα
Η απεργία θα επηρεάσει τα τοπικά λεωφορεία, τα τραμ και τα τρένα (U-Bahn) σε πόλεις και κωμοπόλεις σε όλη τη Γερμανία - συμπεριλαμβανομένων μεγάλων κέντρων όπως το Βερολίνο και το Αμβούργο.
Η αναστάτωση θα ξεκινήσει νωρίς το πρωί της Παρασκευής 27 Φεβρουαρίου και αναμένεται να συνεχιστεί και το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου σε πολλά μέρη.
Οι εθνικές σιδηροδρομικές υπηρεσίες – S-Bahn, περιφερειακά τρένα και τρένα DB μεγάλων αποστάσεων (ICE, IC) – πρόκειται να λειτουργήσουν κανονικά, αν και οι ταξιδιώτες θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για πιθανές διαταραχές.
Η απεργία κηρύχθηκε από το συνδικάτο Verdi, το οποίο εκπροσωπεί περίπου 100.000 εργαζόμενους που απασχολούνται σε 150 εταιρείες μεταφορών, για να βοηθήσει στην προώθηση των ετήσιων διαπραγματεύσεων.
Στις αρχές Φεβρουαρίου, μια παρόμοια απεργία παρέλυσε τις δημόσιες συγκοινωνίες σε όλη τη χώρα.
«Οι συνάδελφοί μας χρειάζονται επειγόντως ανακούφιση – και οι εργοδότες χρειάζονται ένα σαφές μήνυμα ότι είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε για τα αιτήματά μας», δήλωσε η αναπληρώτρια πρόεδρος του Verdi, Κριστίν Μπέλε.
«Οι εργοδότες φαίνεται να μην καταλαβαίνουν ακόμη ότι οι υπηρεσίες δημόσιων συγκοινωνιών δεν μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν μακροπρόθεσμα, αν δεν κάνουμε τώρα αποφασιστικές βελτιώσεις στις συνθήκες εργασίας».