Οι επιβάτες ενός γερμανικού τρένου υψηλής ταχύτητας ICE πέρασαν περισσότερες από έξι ώρες κολλημένοι σε μια σήραγγα κοντά στη Βιέννη προτού απελευθερωθούν.
dw.com
Περίπου 400 επιβάτες που είχαν αφεθεί ζεστοί και στο σκοτάδι σε τρένο Intercity Express (ICE) σε σήραγγα κοντά στη Βιέννη απεγκλωβίστηκαν μετά από επιχείρηση εκκένωσης που διήρκεσε περισσότερες από έξι ώρες.
Το τρένο υψηλής ταχύτητας της Deutsche Bahn ταξίδευε από την αυστριακή πρωτεύουσα προς την πόλη του Αμβούργου στη βόρεια Γερμανία.
Λιγότερο από 15 λεπτά μετά την έναρξη του ταξιδιού, το τρένο σταμάτησε να κινείται σε μια σήραγγα γύρω στη 1:30 μ.μ. (11:30 UTC/GMT) το Σάββατο λόγω διακοπής ρεύματος, σύμφωνα με το αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων APA, επικαλούμενο τους αυστριακούς σιδηροδρόμους ÖBB.
Τα αυστριακά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι επιβάτες έμειναν κολλημένοι στη ζέστη για ώρες αφότου σταμάτησε να λειτουργεί το κλιματιστικό λόγω διακοπής ρεύματος. Τα φώτα ήταν επίσης εν μέρει σβηστά, ανέφεραν αυστριακά μέσα ενημέρωσης.
Με τη βοήθεια περίπου 100 διασωστών, η επιχείρηση απεγκλωβισμού των επιβατών από τη σήραγγα διήρκεσε περισσότερες από έξι ώρες.
Γιατί η εκκένωση της ICE κράτησε τόσο πολύ;
Η καθυστέρηση οφειλόταν εν μέρει στην είσοδο επιβατών στη σήραγγα, ανέφερε το ÖBB.
Καθώς οι επιβάτες μετεπιβιβάζονταν σε ένα εναλλακτικό τρένο μέσα στη σήραγγα, κάποιοι αποφάσισαν να φύγουν με τα πόδια, ανέφερε η σιδηροδρομική εταιρεία.
Για λόγους ασφαλείας, η παροχή ρεύματος στη σήραγγα έπρεπε να διακοπεί ξανά, πράγμα που σήμαινε ότι το τρένο αντικατάστασης δεν μπόρεσε να συνεχίσει το ταξίδι του.
Οι επιβάτες εκκενώθηκαν από τη σήραγγα μέσω εξόδων κινδύνου, κάτι που ολοκληρώθηκε γύρω στις 8 μ.μ. Στη συνέχεια, οι επιβάτες μεταφέρθηκαν πίσω στη Βιέννη με λεωφορεία.
Δύο επιβάτες έλαβαν τις πρώτες βοήθειες επί τόπου, ανέφερε το APA, αλλά κανένας δεν χρειάστηκε να νοσηλευτεί.
Το ÖBB προειδοποίησε για συνεχιζόμενες καθυστερήσεις στα τρένα μεγάλων αποστάσεων από τη Βιέννη, καθώς το προσωπικό διασφάλιζε ότι δεν θα παρέμενε κανένας άνθρωπος μέσα στη σήραγγα.
Ένας εκπρόσωπος της γερμανικής σιδηροδρομικής εταιρείας Deutsche Bahn δήλωσε το βράδυ του Σαββάτου ότι το τρένο αντιμετώπισε τεχνικό πρόβλημα.
Ωστόσο, ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι η ÖBB λειτουργούσε το τμήμα εντός της Αυστρίας.