Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024

Το απίστευτο σιδηροδρομικό έργο των 191 δισεκατομμυρίων λιρών που θα δει τρένα να διασχίζουν έξι χώρες της ερήμου


Το χρονοδιάγραμμα του σιδηροδρομικού έργου έχει καθυστερήσει πολλές φορές, με την τελευταία ημερομηνία ολοκλήρωσης να έχει οριστεί για το 2030.
 (Εικόνα: Getty)

Το να ταξιδεύετε με το τρένο είναι ένας από τους πιο χαλαρωτικούς τρόπους για να δείτε μια χώρα - τώρα, ένα φιλόδοξο έργο μεγα-μηχανικής κόστους 191 δισεκατομμυρίων λιρών θα δει ράγες να διασχίζουν έξι χώρες της ερήμου.

Το Gulf Railway, γνωστό και ως GCC Railway , είναι ένα φιλόδοξο περιφερειακό έργο υποδομής που στοχεύει στη σύνδεση των έξι κρατών μελών του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (GCC) - Σαουδική Αραβία , Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κατάρ, Κουβέιτ, Μπαχρέιν και Ομάν - μέσω ενός Σιδηροδρομικό δίκτυο μήκους 2.177 km (1.352 μίλια).

Το έργο έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει την κυκλοφορία εμπορευμάτων και επιβατών, να προωθήσει την περιφερειακή οικονομική ολοκλήρωση και να μειώσει την εξάρτηση από τις οδικές μεταφορές.

«Το σιδηροδρομικό έργο του GCC θα αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό άλμα στη συνδεσιμότητα και την ολοκλήρωση στην περιοχή του Κόλπου», σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Συμβουλίου, «που θα έχει άμεσες θετικές επιπτώσεις στο ενδοεμπορικό εμπόριο και την ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών και των κατοίκων μεταξύ των κρατών του Συμβουλίου».

Ο σιδηρόδρομος θα εκτείνεται από το Κουβέιτ στα βόρεια, περνώντας από τη Σαουδική Αραβία, το Μπαχρέιν και το Κατάρ, θα συνεχίσει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και θα τελειώσει στο Ομάν.

Αυτό θα δημιουργήσει μια συνεχή σιδηροδρομική σύνδεση σε όλη την Αραβική Χερσόνησο.

sidirodromikanea.blogspot.com