Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024

Γερμανία: 11 τραυματίες μετά από φωτιά σε τρένο φάντασμα


Στο φεστιβάλ στη βορειοδυτική Γερμανία, μια βόλτα με τρένο φάντασμα πήρε φωτιά, αλλά οι φλόγες έσβησαν γρήγορα.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έστησαν οθόνη στο Gallimarkt στο Leer όταν ξέσπασε φωτιά
Εικόνα: Lars Penning/dpa/picture alliance
dh/wd (dpa, NDR)

Έντεκα άνθρωποι τραυματίστηκαν την Κυριακή όταν μια βόλτα με τρένο φάντασμα που ονομάζεται «Zombie» έπιασε φωτιά σε ένα φεστιβάλ στην πόλη Leer στο βορειοδυτικό γερμανικό κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας , ανακοίνωσε η αστυνομία.

Τρεις άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με τραυματισμούς μετά το περιστατικό με τη βόλτα στο Gallimarkt, ένα λαϊκό φεστιβάλ αιώνων που χρονολογείται από το 1508.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στους τραυματίες περιλαμβάνονται τουλάχιστον τέσσερις υπάλληλοι που υπέστησαν εισπνοή καπνού και ένα άτομο που έπαθε σοκ.
Το Leer's Gallimarkt διαθέτει 19 μεγάλες διαδρομές και περίπου 250 πάγκους στην αγοράΕικόνα: Lars Penning/dpa/picture alliance

Η αστυνομία είπε ότι οι φλόγες έσβησαν γρήγορα και ότι διεξάγεται έρευνα, χωρίς να διευκρινιστεί τι προκάλεσε τη φωτιά ή πόσες ζημιές προκάλεσε.

Οι αξιωματούχοι της πόλης είχαν δηλώσει προηγουμένως ότι περίμεναν περίπου μισό εκατομμύριο άνθρωποι να παρευρεθούν στο καρναβάλι, το οποίο είχε μεγάλη προσέλευση την Κυριακή λόγω του ηλιόλουστου καιρού.

Το Gallimarkt ήταν κάποτε μια αγορά βοοειδών. Εξακολουθεί να αποτελεί μέρος της σημερινής έκθεσης, η οποία προσελκύει επισκέπτες με 19 μεγάλες διαδρομές και περίπου 250 πάγκους αγοράς γύρω από το κέντρο της πόλης.

sidirodromikanea.blogspot.com