Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024

Γαλλία: Αρκετές σιδηροδρομικές γραμμές διακόπηκαν λόγω Καταιγίδας Leslie

Το SNCF δικαιολογεί αυτές τις διακοπές λόγω κακοκαιρίας. Ένα μεγάλο μέρος της νότιας Γαλλίας έχει τεθεί σε πορτοκαλί ή ακόμα και κόκκινο συναγερμό από το Météo France.
Σταθμός SNCF της Τουλούζης. (BENEDICTE DUPONT / ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΓΑΛΛΙΑΣ)


Λόγω των καταρρακτωδών βροχών που έπεσαν σε μέρος της επικράτειας την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, διακόπτονται αρκετές σιδηροδρομικές γραμμές στην Occitanie και την Auvergne-Rhône-Alpes, εξηγεί το SNCF στο franceinfo. Η εταιρεία σιδηροδρόμων διαβεβαιώνει ότι οι ομάδες της «κινητοποιούνται για να παρέχουν την υπηρεσία όσο το δυνατόν καλύτερα σε αυτές τις συγκεκριμένες συνθήκες» .

Το SNCF αποφάσισε να κόψει πολλές γραμμές τρένων βόρεια και ανατολικά της Τουλούζης (Haute-Garonne) τουλάχιστον για την ημέρα της Πέμπτης, αναφέρει το France Bleu Occitanie.(Νέο παράθυρο)Αυτοί είναι, για παράδειγμα, οι άξονες μεταξύ Limoges (Haute-Vienne) και Montauban (Tarn-et-Garonne), μεταξύ Aurillac (Cantal) και Brive (Corrèze), μεταξύ Aurillac (Cantal) και Figeac (Lot). Δεν θα υπάρχει υποκατάστατο λεωφορείο. Οι ταξιδιώτες που χρειάστηκε να πάρουν τρένο με υποχρεωτική κράτηση που δεν εκτελείται μπορεί να επιστραφούν.

"Μοιραστήκαμε την πρόταση που έγινε να μην παρέχουμε μεταφορά σήμερα το πρωί" , η οποία θα είχε ως αποτέλεσμα "να βάλουμε τους χρήστες σε δύσκολη θέση αφού τους φέραμε σε ένα μέρος και δεν μπορούσαμε να τους φέρουμε πίσω", δικαιολογεί το πρωί της Πέμπτης στο franceinfo ο Jean-Luc Gibelin, κομμουνιστής αντιπρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Occitanie, υπεύθυνος για την κινητικότητα για όλους και τις υποδομές μεταφορών. «Καθώς δεν θα υπάρχουν ταξίδια, δεν θα υπάρξει πληρωμή για μεταφορά», διαβεβαίωσε ο Jean-Luc Gibelin.

Μεταξύ Saint-Étienne και Lyon, χωρίς επανάληψη πριν από το πρωί της Παρασκευής


Η κυκλοφορία των τρένων διακόπτεται επίσης «όλη την ημέρα» μεταξύ Saint-Étienne και Λυών, «λόγω των καιρικών συνθηκών που έχουν προκαλέσει σημαντικές πλημμύρες στη γραμμή» , εξηγεί η SNCF στον λογαριασμό της X την Πέμπτη το πρωί κοινωνικό δίκτυο, η σιδηροδρομική εταιρεία διευκρινίζει ότι «έχει δοθεί εντολή σε πούλμαν να διασφαλίσουν τη σύνδεση» αλλά «η επανέναρξη δεν προγραμματίζεται πριν από αύριο το πρωί». Η γραμμή Givors - Saint-Étienne - Firminy διακόπτεται επίσης. Επιπλέον, ο αυτοκινητόδρομος A47 κόβεται στο Givors, και στις δύο κατευθύνσεις κυκλοφορίας, αναφέρει το France Bleu Saint-Étienne Loire(Νέο παράθυρο). Οι διαδρομές είναι εν μέρει πλημμυρισμένες.Το SNCF αναφέρει επίσης μια διακοπή της κυκλοφορίας των τρένων μεταξύ Saint-Chély-d'Apcher (Lozère) και Bédarieux (Hérault), μεταξύ Alès (Gard) και Langogne (Lozère) και μεταξύ Marvejols (Lozère) και La Bastide. Γενικά, η σιδηροδρομική εταιρεία καλεί τους χρήστες να «ελέγξουν το χρονοδιάγραμμα του τρένου πριν μεταβούν στο σταθμό».

sidirodromikanea.blogspot.com