Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024

Το μακρύτερο τραμ στον κόσμο που παράγεται από τον όμιλο Škoda της Τσεχίας και βγήκε στις ράγες στη Γερμανία


Το μακρύτερο τραμ στον κόσμο, που παράγεται από τον όμιλο Škoda της Τσεχίας, πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία στη γερμανική περιοχή Ρήνου-Νέκαρ στα νοτιοδυτικά της χώρας. Με μήκος σχεδόν 60 μέτρα, το τραμ διαθέτει μοναδικό αρθρωτό σχεδιασμό, που του επιτρέπει να κοντύνει και να επιμηκύνει σαν τρένο.

english.radio.cz

Το γιγάντιο τραμ, που παράγεται στο εργοστάσιο του Ομίλου Škoda στο Plzeň, έχει μήκος ακριβώς 58,61 μέτρα και μπορεί να φιλοξενήσει 368 επιβάτες, συμπεριλαμβανομένων 144 καθήμενων. Αυτό που το κάνει πραγματικά μοναδικό είναι ο αρθρωτός σχεδιασμός του, ο οποίος επιτρέπει το διαχωρισμό του τμήματος των 30 μέτρων για ευκολότερο παρκάρισμα στο αμαξοστάσιο.

Το μεγαλύτερο τραμ στον κόσμο αποτελεί μέρος μιας παραγγελίας πακέτου που περιλαμβάνει την παραγωγή 114 τραμ για τη γερμανική εταιρεία δημόσιων μεταφορών NRV. Η Skoda εξασφάλισε το συμβόλαιο πριν από έξι χρόνια, συμφωνώντας αρχικά να παράγει 80 τραμ για σχεδόν 280 εκατομμύρια ευρώ, με δυνατότητα προμήθειας 34 ακόμη. Ολόκληρη η παράδοση έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2026.

Τα τραμ έχουν σχεδιαστεί για να χρησιμεύουν ως μητροπολιτικά τρένα που συνδέουν τις πόλεις Manheim, Ludwigshafen και Heidelberg στην περιοχή Rhine-Neckar. Παράγονται στο εργοστάσιο του Ομίλου Škoda στο Plzeň και στο Otanmäki της Φινλανδίας.